Nuo balandžio 11-osios JAV piliečiai pasuose galės nurodyti X lytį

Ketvirtadienį, kovo 31-ąją, JAV Valstybės sekretorius Antonis Blinkenas paskelbė, kad amerikietišką pasą turintiems asmenims nuo balandžio 11-osios bus suteikta visuotinė galimybė dokumentuose pasirinkti X lyties žymenį.

JAV piliečių pasai | Davis/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusių metų spalio mėnesį paskelbta, kad JAV buvo išduotas pirmasis asmens dokumentas, kuriame nurodomas X lyties žymuo, pabrėžiantis, jog asmuo savęs nepriskiria nei vyriškai, nei moteriškai lytims. Tiesa, taip pasikeisti dokumentus visuotinai prieinamos galimybės tuomet dar nebuvo.

Kaip ketvirtadienį pranešime spaudai pažymėjo A. Blinkenas, nuo balandžio 11-osios renkantis žymenį X nebus reikalaujama pateikti jokių medicininių dokumentų. Tai reikš, kad tik patys asmenys galės spręsti, kokią lytį nurodyti pase.

„Valstybės departamentas įveikė dar vieną etapą dirbdamas ir siekdamas geriau aptarnauti visus JAV piliečius nepaisant jų lytinės tapatybės“, – ketvirtadienį patvirtino A. Blinkenas. 

Valstybės sekretorius pažymėjo, kad Valstybės departamentas imasi beprecedenčių teisinių veiksmų tikėdamasis, jog kitos JAV federalinės agentūros paseks šiuo pavyzdžiu.

Parengta pagal JAV Valstybės departamento informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni