B. Johnsonas kaltinamas LGBTQ+ bendruomenės išdavyste: atsisako planų uždrausti konversijos terapijas

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas išsižada savo pažado siekti, kad būtų uždraustos vadinamosios konversijos terapijos. Politikas anksčiau šią LGBTQ+ asmenis emociškai žalojančią praktiką buvo pasmerkęs, tačiau neseniai žiniasklaidai nutekėję dokumentai rodo, kad dabar jis mėgina atsitraukti.

Borisas Johnsonas | Russell Hart/Alamy Stock Photo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Konversijos terapijos – prieštaringai vertinama praktika, kurios metu siekiama pakeisti asmenų seksualinę orientaciją. Konversijos terapijos šalininkai teigia, kad potraukį tos pačios lyties asmenims eina „išgydyti“ ir žmones įmanoma paversti išskirtinai heteroseksualios orientacijos. Tačiau mokslininkai šią terapiją vertina itin kritiškai bei teigia, kad jos pasekmės – pasibjaurėjimas savimi, negebėjimas megzti santykių, padidėjusi savižudybės rizika. Verta paminėti ir tai, kad homoseksualumas nėra nei liga, nei sutrikimas, tad ir gydymas nėra reikalingas. Nėra tvirtų ir patikimų įrodymų, kad asmens seksualinę orientaciją galima koreguoti.

Jungtinėje Karalystėje verda diskusijos dėl konversijos terapijų draudimo. Tai įgyvendinti buvo pažadėjęs pats B. Johnsonas. Tačiau žiniasklaidai nutekėjusiuose dokumentuose tikinama: „Premjeras sutinka, kad nereikėtų judėti į priekį rengiant teisės aktų, kuriais draudžiamos LGBTQ+ konversijos terapijos“.

Dokumente taip pat perspėjama, kad LGBTQ+ teisių aktyvistai ir dalis parlamentarų po paskelbtos žinios apie tai, jog nebeketinama įgyvendinti konversijos terapijos uždraudimo, atsakys „triukšmingai“.

Vyriausybė patvirtino žiniasklaidą pasiekusio dokumento autentiškumą ir leidiniui „The Independent“ nurodė, kad „išsamiai išnagrinėjusi šią opią problemą, Vyriausybė nusprendė tęsti peržiūrą, kaip būtų galima veiksmingiau pritaikyti galiojančius įstatymus, kad būtų kuo greičiau užkirstas kelias (konversijos terapijai, - jarmo.net)“.

Buvusi Vyriausybės patarėja Jayne Ozanne, praėjusiais metais pasitraukusi iš pareigų, teigia jaučianti pyktį dėl B. Johnsono neįgyvendinamų pažadų. Ji premjerą apkaltino LGBTQ+ bendruomenės išdavyste. Pasak jos, leidžiant toliau atlikti moksliškai nepagrįstas konversijos terapijas tai toliau kels pavojų žmonių gyvybėms.

„Ministras pirmininkas parodė nepagarbą LGBTQ+ žmonių gyvybėms šiuo bejausmiu sprendimu, todėl mums belieka tik daryti išvadą, kad jo žodžiais negalima pasitikėti“, – sakė J. Ozanne.

2020 metų liepą B. Johnsonas pasmerkė konversijos terapijas ir teigė, kad tai yra „absoliučiai pasibjaurėtina“. Anot tąkart kalbėjusio premjero, „civilizuotoje visuomenėje nėra vietos“ LGBTQ+ asmenis žaliojantiems veiksmams, todėl jis pažadėjo įgyvendinti konversijos terapijų uždraudimą.

Tačiau per pastaruosius 18 mėnesių B. Johnsono vadovaujama Vyriausybė kaltinama vilkinanti procesus dėl konversijos terapijų draudimo įgyvendinimo.

Parengta pagal „The Independent“ informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni