Išvyskite įspūdingus kadrus: Vilniaus gatvėmis riedėjo spalvingas „Vaivorykštės autobusas“

Antradienį Vilniuje paskelbta jau 5-tą kartą sostinėje rengiamo „Baltic Pride“ festivalio pradžia – į miesto gatves išriedėjo vaivorykštės atributika ir spalvingais balionais papuoštas „Vaivorykštės autobusas“.

Vilniaus gatvėmis riedėjo spalvingas autobusas | LGL/A.Didžgalvio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kelios dešimtys LGBTQ+ teisių aktyvistų autobusu aplankė „Baltic Pride“ 2022 festivalio rėmėjus ir draugus, važinėjo pro Europos valstybių ambasadas, Vilniaus miesto savivaldybę bei kvietė dalyvauti šeštadienį vyksiančiose eitynėse „Už lygybę ir taiką“.

„Tai yra dar vienas Vilniaus miesto gražus renginys, dovanojamas mūsų rėmėjų ir bendruomenės. Visą savaitę bus pakankamai daug renginių, kuriuos vainikuos eitynės. Taip pat noriu visus pakviesti į nemokamą koncertą prie Baltojo tilto, kuriame dalyvaus daug žvaigždžių, tikiuosi, šis koncertas taps tradiciniu“, – BNS sakė Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko.

LGL komunikacijos vadovė Eglė Kuktoraitė tikino, kad „Baltic Pride“ festivaliu norima priminti visuomenei, kad „LGBT problemos yra svarbios ir LGBT žmonių matomumas yra taip pat labai svarbus“.

E. Kuktoraitė džiaugėsi, kad „Baltic Pride“ į Vilnių sugrįžta po sunkaus pandeminio laikotarpio, o žmonės vėl gali dalyvauti šventėje be jokių suvaržymų ar apribojimų.

„Dažnai kalbame apie partnerystę ir kitus bendruomenei svarbius dalykus, bet reikia pasidžiaugti ir tuo, kas esame kaip bendruomenė“, – BNS sakė E. Kuktoraitė.

Kaip skelbia portalas lrytas.lt, „Baltic Pride“ organizatoriai LGBTQ+ eitynėse šeštadienį laukia 10 tūkst. dalyvių bei tikisi išvengti provokacijų. Viešąją erdvę jau stebi policijos pareigūnai, kurie pasiruošę užkardyti bet kokius neteisėtus veiksmus, planuojamus prieš eitynių dalyvius.

Įspūdingas kelionės akimirkas išvyskite žemiau esančiose nuotraukų galerijose:




Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni