„Gėjai negali būti patriotai“. Ukrainos miesto meras prisikalbėjo: reikalaujama viešai atsiprašyti ir neskaldyti ukrainiečių karo metu

Karo metu ukrainiečiai susivienijo. Tačiau yra ir tokių, kurie net ir Rusijos karinės agresijos akivaizdoje skaldo visuomenę neapykantos kupinais pasisakymais. Štai vakarų Ukrainos dalyje esančio Ivano Frankivsko miesto meras pareiškė, kad homoseksualūs žmonės negali būti patriotai. O apie tai, kad LGBTQ+ ukrainiečiai taip pat kaunasi mūšiuose, jis neprabilo 

Jarmo.net koliažas (paudal.com ir Алесь Усцінаў/pexels.om nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Į LGBTQ+ bendruomenę nusitaikė Rusijos propagandistai – Kremliaus kontroliuojamoje žiniasklaidoje skelbiami reportažai, kuriuose siekiama pašiepti LGBTQ+ karius, o Rusija pateikiama kaip tradicinių vertybių gynėja. Tačiau ir pačioje Ukrainoje netrūksta homofobiškai mąstančių veikėjų.

„Gėjai negali būti patriotai“, – tokius žodžius Ivano Frankivsko miesto meras Ruslavas Martsinkivas ištarė duodamas interviu „Youtube“ kanalui „Razmova“. 

Anot Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisarės Liudmilos Denisovos, politikas kurstė neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Tokius homofobiškus pareiškimus Ukrainos antidiskriminaciniai įstatymai draudžia net taikos metu. Nepriimtina, jog šiandien, kai Ukrainos visuomenė demonstruoja precedento neturinčią vienybę atremdama ginkluotą Rusijos Federacijos agresiją prieš mūsų Tėvynę, skleidžiama neapykantą kurstanti kalba, ukrainiečiai skirstomi į „patriotus“ ir „nepatriotus“, viešai reiškiamas išankstinis nusistatymas prieš tam tikrų kategorijų piliečius atžvilgiu“, – pareiškė L. Denisova.

Taip pat skaitykite:

Anot jos, toks mero pareiškimas žemina LGBTQ+ bendruomenės garbę ir orumą, kuri, kaip ir visi kiti Ukrainos piliečiai, stojo ginti šalį: kovoja už Ukrainos Nepriklausomybę mūšiuose, savanoriauja, teikia humanitarinę pagalbą, fiksuoja agresoriaus karo nusikaltimus.

Ji teigė, kad merui buvo įteikta peticija, kurioje reikalaujama griežtai laikytis antidiskriminacinių įstatymų ir viešai atsiprašyti už homofobiškus pareiškimus.



Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni