Įtariamasis dėl seksualinės prievartos galėjo išnaudoti ir daugiau migrantų: prabilo 22-erių LGBTQ+ bendruomenei priklausantis irakietis

Toliau vyksta ikiteisminis tyrimas dėl galimos seksualinės prievartos Užsieniečių registracijos centruose. Pranešama, kad kurį laiką Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) dirbęs vilnietis Tomas Kelpša galėjo išnaudoti daugiau asmenų. Vienas jų – 22-erių metų jaunuolis, priklausantis LGBTQ+ bendruomenei.

Asociatyvi Engin Akyurt/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia delfi.lt, balandį buvusiam VSAT darbuotojui pareikšti įtarimai dėl privertimo lytiškai santykiauti (BK 151 str.) rezonansą visuomenėje sukėlusioje byloje, kai paaiškėjo galimi nusikaltimai – Užsieniečių registracijos centruose apgyvendintų migrantų išnaudojimas. Nors oficialiai nukentėjusiuoju pripažintas vienas Medininkų užsieniečių registracijos centre gyvenęs vaikinas, tačiau tiriamos aplinkybės ir dėl kitų migrantų galimo išnaudojimo.

Kaip praneša delfi.lt, vienas 22-ejų metų jaunuolis, priklausantis LGBT bendruomenei, teigia, kad seksualinę stovyklose dirbusio psichologo prievartą jis patyrė nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio.

„Jis man parašydavo žinutę, kada aš turiu pas pasieniečius pateikti prašymą susitikimui. Nurodydavo dieną ir valandą. Tada mane išleisdavo, ir ten būdavome tik mes. Ne, ten viduje nefilmuojama, ir jis užrakindavo duris, žaliuzes nuleisdavo. Niekam tas netrukdė, visi manau žinojo, kas ten gali vykti. Tai ko ten psichologui su pacientu tuos langus dangstyti? Aš manau, kad aš toks ne vienas buvau, kad ir kiti tą patį ten darė. Dabar aiškėja, kad ir su kitais“, – delfi.lt cituoja jo žodžius.

Vaikinas teigė, kad buvęs VSAT darbuotojas reikalavo sekso. Pasak jo, psichologas nevaržomai galėjo patekti ir į gyvenamąsias migrantų patalpas atskiruose sektoriuose, čia taip pat vertė su juo turėti intymių santykių.

VSAT vado pavaduotojas Rimantas Petrauskas pranešė, kad iš žurnalistų gavus informaciją apie dar vieną nukentėjusįjį, tarnyboje dirbantys pareigūnai susisiekė su policija bei prokuratūra, o balandžio 5-ąją Pabradės užsieniečių registracijos centre dirbo tyrėjai.

T. Kelpša į žurnalistų skambučius nereagavo, prieš tai, kaip skelbia delfi.lt, atsiliepęs apsimetė, kad sutriko mobilusis ryšys.

VRK duomenimis, 34-erių vyriškis Liberalų sąjūdžio sąraše 22-uoju numeriu kandidatavo į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą 2019 metais vykusiuose rinkimuose. 

Pagal Lietuvos įstatymus, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni