M. Matijošaitis „valstiečius“ kaltina šantažu dėl Civilinės sąjungos įstatymo

Seime – sujudimas dėl „valstiečių“ iškelto ultimatumo, kuriuo siekiama, jog nebūtų svarstomi tos pačios lyties asmenų sąjungos klausimas bei valstybės vadovo statuso suteikimas Vytautui Landsbergiui. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos nariai grasina, kad jeigu šie projektai liks Seime, tuomet jie pasitrauks iš partijų susitarimo dėl nacionalinio saugumo. Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis teigia, kad „valstiečiai“ mėgina susiekti užsienio politikos ir vidaus klausimus, nors to daryti nereikėtų.

Marius Matijošaitis | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ketvirtadienį LRT radijuje „valstietis“ Dainius Gaižauskas kalbėjo, kad esą tos pačios lyties asmenų santykių reglamentavimas sukėlė audras visuomenėje, partnerystės ar Civilinės sąjungos įstatymas ją skaldo. Anot D. Gaižausko, siekiant, kad iškilus pavojui nacionaliniam saugumui žmonės gintų Lietuvą nuo išorės grėsmių, būtina, jog jie susivienytų. Pasak politiko, valdančiųjų projektai ne vienija, o skaldo, dėl to „valstiečiai“ svarsto apie pasitraukimą iš partijų susitarimo dėl nacionalinio saugumo.

„Labai keista, kai pareiškimai ir veiksmai nesiderina, – dalyvaudamas diskusijoje su D. Gaižausku pareiškė „laisvietis“ M. Matijošaitis. – Kai sakoma, kad turėtų būti vieningas susitarimas tarp partijų dėl nacionalinio saugumo ir gynybos, tačiau veiksmai yra tokie kaip šantažas dėl vidinės politikos klausimų, dėl tam tikrų ideologinių dalykų, kur mes nesutariame: dėl Vytauto Landsbergio, dėl Partnerystės ar Civilinės Sąjungos įstatymo, kas yra vidinė politika“.

„Užsienio saugumo matymas politikoje yra sumiksuojama su vidaus politikos klausimais ir vykdomas elementarus šantažas. Tai labai keista“, – pridūrė Seimo narys.

Pasak M. Matijošaičio, dėl tos pačios lyties asmenų sąjungos, taip pat dėl V. Landsbergio statuso Seime diskutuojama „per ilgai“.

„Man atrodo, kad daug svarbiau konstruktyviai siekti (susitarimo) dėl nacionalinės gynybos ir saugumo punktų: alternatyvios krašto apsaugos gynybos, finansavimo, mes kalbame apie pilietinį pasipriešinimą, <...> apie esminius klausimus ir kodėl reikėtų iš jų pasitraukti, aš nesuvokiu“, – tikino jis.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni