Gražuliui įtarimai vis dar nepareikšti, nukentėjusiaisiais pripažinti 2 asmenys

Ikiteisminis tyrimas, pradėtas po parlamentaro Petro Gražulio įžeidžių ir neapykantos kupinų replikų Seime sutiktiems LGBTQ+ jaunuoliams, tebevyksta. Tiesa, Seimo narys įtarimų kol kas išvengė. 

Generalinė prokuratūra | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Gegužės 26-ąją Seime pateikus Civilinės sąjungos įstatymo projektą, Seimo rūmų patalpose liūdnai pagarsėjęs P. Gražulis ėmė koneveikti sutiktus LGBTQ+ jaunuolius ir juos palaikančius asmenis. Konfliktą stebėjo ir jį fiksavo daugybė reporterių bei žurnalistų.

„Atsakydami į paklausimą pranešame, kad šiuo metu ikiteisminiame tyrime nukentėjusiais pripažinti du asmenys“, – pirmadienį jarmo.net teigė informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

„Įtarimai Seimo nariui nėra pareikšti“, – priduriama prokuratūros atstovės atsakyme.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl neapykantos kurstymo prieš asmenų grupę, skiriamą seksualinės orientacijos pagrindu.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni