„Hey hey, ho ho, homofobija eik lauk!“

Nors esu heteroseksualus, bet palaikau LGBTQ judėjimą tiek, kiek šiai žmonių grupei reikės iškovoti lygias teises. Arba iki tol, kol ši grupė nustos jausti vertybinį spaudimą Lietuvoje iš aplinkos.

Mantas Zmejauskas | Asmeninio archyvo nuotr.


Mantas Zmejauskas

instagram.com/mzmejauskas/

Kai šeštadienį mačiau žygiuojančius Gedimino prospektu iki Baltojo tilto senelių poras, tėčio (vyro) ir mamos (moters) šeimas su mažesniais, didesniais vaikais „Baltic Pride“ eitynėse, tai supratau, kad visi visuomenės neigiami komentarai arba ateina iš traumuotos aplinkos, kurioje užaugo tokie negatyvūs žmonės, arba tokie, kurie kažką kažkur girdėjo apie LGBTQ+ eitynes iš trečio kaimyno ausų, ir pagal nuogirdas susidarė „gyvą“ įspūdį apie tai, koks ten tai satanistų klanas, kokie išsišokėliai. 

Jie atsiunčia nuotrauką iš kažkokio užsienio renginio prieš n metų, kur vyras tiesiog vaivorykštine suknele apsirengęs ir iškišęs liežuvį - kas šiaip ganėtinai būtų buvęs vienas drąsiausių matytų vakar vaizdų, jeigu jų būtų daugiau nei vos pora. 

Labai juokinga stebėt, kaip dalis suaugusių žmonių komentuoja kažką prieš, nors jie net nėra dalyvavę gyvai tose eitynėse, net nėra matę, kas ir kaip išties ten vyksta.
 
Šeštadienį dalyvavau ir tik dar kartą stipriai įsitikinau, kad LGBTQ+ žmonės yra tiek pat adekvatūs ir progresyvūs žmonės, kurie kartą arba porą kartų per metus prašo leidimo pasilinksmint taip primindami sau bei kitiems, kad jie tokia pat svarbi visuomenės dalis.
 
Tai dalis, kuri nusipelno to paties Partnerystės įstatymo bei kitų teisių tam, kad galėtų gyventi dorą gyvenimą be trukdžių Lietuvoje.
 
Hey hey, ho ho, homofobija eik lauk!

Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni