P. Gražulio ir LGBTQ+ žmonių apsižodžiavimo byloje sprendžiamas klausimas dėl nukentėjusiųjų statuso

Po skandalingai pagarsėjusio Petro Gražulio ir LGBTQ+ atstovų apsižodžiavimo Seimo rūmuose, ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo atliekantys pareigūnai šiuo metu sprendžia klausimą dėl asmenų pripažinimo nukentėjusiaisiais, pirmadienį portalą jarmo.net informavo Generalinė prokuratūra.

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Parlamentarui P. Gražuliui gresia dar viena baudžiamoji byla – Vilniaus apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis. Tyrimas pradėtas po to, kai Seime P. Gražulis užsipuolė posėdžio stebėti atvykusius LGBTQ+ atstovus bei jų palaikytojus. Incidentą, įvykusį gegužės 26-ąją, užfiksavo būrys žurnalistų. Po posėdžio, kuriame pritarta Civilinės sąjungos įstatymo pateikimui, P. Gražulis sutiktus LGBTQ+ bendruomenės narius palygino su narkomanais, alkoholikais, teigė, kad esą jie yra iškrypėliai.


„Šiuo metu tyrime atliekami proceso veiksmai, dėl asmenų pripažinimo nukentėjusiais yra sprendžiama. Įtarimai niekam nepareikšti“, – portalą jarmo.net pirmadienį informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo kurstymo prieš seksualinės orientacijos pagrindu skiriamą žmonių grupę organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

P. Gražulis jau buvo pripažintas kaltu kitoje baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo. Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas paskelbė politikui nepalankų nuosprendį. Pripažinta, kad jis veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios šaldytą maistą gaminančios bendrovės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą, praneša lrt.lt

Nuosprendį Seimo narys apskundė. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni