Šalia Kyjivo LGBTQ+ klubo – radikalų išpuolis: šokiravo ir atsainus policijos elgesys

Nors šalyje vyksta karas ir žiniasklaidoje neretai kalbama, kad neva ukrainiečiai itin susivienijo, tačiau realybė – kiek kitokia: dalis žmonių dar randa laiko neapykantos nusikaltimams prieš savo bendrapiliečius. Štai Ukrainos sostinėje Kyjive, netoli LGBTQ+ klubo „Versace“, buvo užpulti vaikinas ir mergina.

Radikalios grupuotės nariams policijos pareigūnai toliau netrukdė elgtis agresyvia prieš LGBTQ+ klubo lankytojus | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ teisių organizacija „KyivPride“ skelbia, kad šeštadienį LGBTQ+ bendruomenės nariams mėginant duoti interviu žurnalistams, prie jų priėjo grupelė jaunuolių ir mėgino neleisti bendrauti su užsienio reporteriais.

Staiga vienas užpuolikų smogė su žurnalistais bendravusiam vaikinui, merginai į akis pripurškė ašarinių dujų bei trenkė mažiausiai 3 smūgius į veido sritį.

Klube tuo metu buvęs „KyivPride“ organizacijos atstovas nedelsiant iškvietė policiją ir greitąją medicinos pagalbą.

Įspėjame: vaizdo įraše vartojami necenzūriniai žodžiai, užfiksuoti vaizdai gali šokiruoti.


Atvykus pareigūnams, užpultieji nuodugniai papasakojo, kas įvyko.

Tačiau organizacijos „KyivPride“ nariai socialiniuose tinkluose išplatintame pranešime akcentavo, kad iš pradžių policijos pareigūnai net pusvalandį nerodė iniciatyvos sulaikyti užpuolikų, esą jie su pažeidėjais bendravo draugiškai, kartu rūkė ir „juokavo“, o smurtavę jaunuoliai tyčiojosi iš klubo lankytojų, keikėsi laidydami homofobiškus įžeidinėjimus bei dėstė savo pažiūras, jog LGBTQ+ asmenys neturėtų egzistuoti.

Nors pareigūnai galiausiai vieną įtariamąjį sulaikė, kitus prie išpuolio prisidėjusius grupuotės narius lyg niekur nieko paleido, skelbia „KyivPride“.

Pranešime taip pat pabrėžiama, kad užpuolimą įvykdę jaunuoliai vilkėjo aprangą, paženklintą kaukolėmis, be to, jų kūnai buvo nusėti juodos spalvos saulę simbolizuojančiomis tatuiruotėmis, peilių ženklais ir kitomis radikalių grupuočių narių mėgstamomis žymėmis.

LGBTQ+ teisių organizacija pažymėjo, kad atvykusi policija netrukdė jaunuoliams toliau agresyviai bendrauti su klubo lankytojais. Davę parodymus, nukentėjusieji greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išgabenti į gydymo įstaigą.

Išpuolis užfiksuotas Ukrainoje esančios Japonijos ambasados, įsikūrusios netoli LGBTQ+ klubo, vaizdo kameromis. Pirmadienį ketinama kreiptis į ambasadą dėl vaizdo medžiagos, kuri bus pateikti prie bylos.

„KyivPride“ atstovai pranešė reikalausiantys, kad Ukrainos policija ištirtų šį neapykantos nusikaltimą ir visus užpuolikus patrauktų baudžiamojon atsakomybėn. Be to, LGBTQ+ teisių aktyvistai skelbia sieksiantys ir pareigūnų, paleidusių iš nusikaltimos vietos radikalios grupuotės narius, nubaudimo.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni