Po Ukrainos Prezidento patarėjo žodžių LGBTQ+ aktyvistai reikalauja jo atsistatydinimo

Ukrainoje tęsiasi tūkstančius gyvybių nusinešęs Rusijos karas. Kol daugelis šalies gyventojų – tarp jų ir LGBTQ+ bendruomenei priklausantys kariai – kovoja už laisvę, Prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Oleksijus Arestovyčius šaiposi iš neheteroseksualių žmonių ir laiko juos „nukrypusiais“. Po politiko pareiškimų viena didžiausių LGBTQ+ teisių organizacijų reikalauja jo atsistatydinimo arba atleidimo nuo einamų pareigų.

Oleksijus Arestovyčius | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Twitter“ paskyroje populiarėja grotažymė #ЗвільнітьАрестовича (lt. atleisti Arestovyčių).

Toks reikalavimas laužtas ne iš piršto. Abejojama, ar Rusijos propagandistų mėgstamus žodžius apie LGBTQ+ asmenis atkartojantis Ukrainos Prezidento patarėjas gali toliau eiti šias pareigas ir vesti šalį, tapusia kandidate į Europos Sąjungos nares, vakarietiškų vertybių link iki kol ši pasieks istorinį tikslą ir įstos į Bendriją. 

„Ne kartą sakiau, neslėpsiu, LGBT asmenis traktuoju kaip žmones su nukrypimais. Su nukrypimais nuo elgesio normų. Šia prasme esu konservatorius. Kitas dalykas, aš tikrai esu prieš jų persekiojimą. Manau, kad žmogus visada turi matyti kitame žmoguje, visų pirma, žmogų. Ir elgtis su juo kaip su žmogumi, nebent jis užsiima visuomenės ar kitų žmonių gadinimu bei jis nedaro nusikaltimų. Aš elgiuosi su LGBT žmonėmis normaliai ir esu itin griežtas LGBT propagandai“, – sakė jis vienoje iš tiesioginių „Youtube“ transliacijų, pasirodžiusių birželį.


Ukrainos LGBTQ+ teisių organizacija „KyivPride“ griežtai pasmerkė O. Arestovičiaus žodžius ir ragina Ukrainos Prezidentą atleisti jį dėl LGBTQ+ žmones žeminančių kalbų.

„Tai mes su tavimi elgiamės reikšdami užuojautą, nes būti homofobišku „rusišku pasauliu“ Ukrainoje yra nukrypimas ir nukrypimas nuo normos. Esame prieš pseudomokslinę Arestovičiaus propagandą. Raginame Volodymyrą Zelenskį ir Prezidento kanceliariją atleisti šį asmenį iš patarėjo pareigų. Ši problema visuomenėje jau seniai tapusi aktuali. Tokia valdžios atstovų retorika yra nepriimtina, jei norime būti ES“, – rašoma LGBTQ+ teisių aktyvistų pareiškime.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni