Diskriminacija nėra „religijos laisvė“: universitetui nurodyta užtikrint LGBTQ+ studentų grupei lygias sąlygas

Niujorke (JAV) įsikūrusio Ješivos universiteto LGBTQ+ studentai švenčia pergalę – teismas nusprendė, kad ši aukštojo mokslo įstaiga privalo pripažinti joje suburtą LGBTQ+ studentų grupę.

Asociatyvi Brett Jordan/Unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Niujorko apygardos aukščiausiasis teismas konstatavo, kad Ješivos universitetas pažeidė žmogaus teises Jungtinėse Valstijose ginančius įstatymus, kai universitete veikiančiai LGBTQ+ studentų grupei nesuteikė lygių galimybių organizuoti savo veiklos.

Teismas sprendime nurodė universitetui jame suburtai LGBTQ+ grupei garantuoti teisę į patalas bei kitas privilegijas, kurios teikiamos likusioms studentų grupėms.

Teisme buvo atmesti argumentai, kad neva aukštojo išsilavinimo įstaiga neprivalo to daryti, nes yra „religinė organizacija“. Konstatuota, kad universitetas save kur kas dažniau pateikia kaip išsilavinimo paslaugas teikiančia įstaigą, o ne kaip religinę organizaciją.

Universiteto atstovai pareiškė skųsiantys šį sprendimą bei aiškino, kad neva „teismo sprendimas pažeidžia religinę laisvę“.

Ne pelno siekianti LGBTQ+ teisių organizacija „Jewish Queer Youth“ džiaugėsi teismo sprendimu ir pareiškė, kad tai „yra žmogaus orumo, psichinės sveikatos ir saugumo pergalė, pasiekta (universiteto) miestelyje“.

Parengta pagal pinknews.co.uk informaciją

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni