„Amazon“ Jungtiniuose Arabų Emyratuose paslėpė LGBTQ+ produktus

„Amazon“ pasidavė Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) valdžios spaudimui ir tos šalies vartotojams skirtoje vietinėje svetainėje apribojo prieigą prie produktų, susijusių su LGBTQ+ bendruomenės tematika.

„Amazon“ | Christian Wiediger/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Remdamasis turimais dokumentais, leidinys „The New York Times“ paskelbė, kad JAE vyriausybei dar labiau paspaudus „Amazon“ laikytis JAE įstatymų, nukreiptų prieš LGBTQ+ bendruomenę, bei pagrasinus baudomis, kompanija apribojo daugiau nei 150 su LGBTQ+ susijusių paieškos frazių.

Tiksliniai žodžiai, tokie kaip „LGBTQ“, „Pride“ buvo visiškai paslėpti, o konkretūs produktai, pavyzdžiui, LGBTQ+ vėliavos, su LGBTQ+ tematika susijusios knygos bei kiti daiktai iš svetainės pašalinti.

„Amazon“ atstovas „The New York Times“ tikino, kad įmonė toliau įsipareigoja siekti įvairovės, teisingumo ir įtraukties, tačiau kartu jis pabrėžė, kad bendrovė, atidariusi „Amazon“ parduotuves visame pasaulyje, „turi laikytis vietinių įstatymų“.

Savo paslaugas JAE „Amazon“ pirmą kartą pristatė 2017 metais, kai įsigijo Dubajuje įkurtą elektroninės prekybos svetainę souq.com

JAE yra viena iš 71 pasaulio valstybių, kriminalizavusių homoseksualumą.

Šalis garsėja LGBTQ+ saviraiškos laisvės ribojimu. Valstybė taip pat draudžia bet kokius nesantuokinius seksualinius santykius.

Anksčiau birželį Saudo Arabijos pareigūnai konfiskavo vaivorykštės spalvomis nudažytus vaikiškus žaislus, nes, valdžios manymu, tai „prieštarauja islamo tikėjimui ir visuomenės moralei“.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni