Turkijoje televizijoms grasinama jokiu būdu nerodyti vieno muzikinio klipo: užkliuvo dviejų vyrų scenos

Turkijos valdžia nusprendė pati galinti už savo šalies gyventojus nuspręsti, kokios muzikos jiems reikėtų klausytis bei kokius muzikinius klipus žiūrėti. 

Klipo stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Turkijos radijo ir televizijos tarnyba perspėjo visas šalyje veikiančias televizijas, jog šios netransliuotų Turkijos atlikėjo, tarp LGBTQ+ bendruomenės populiariaus Mabel Matiz naujausio muzikinio klipo. Priešingu atveju gresia baudos, įspėjo tarnyba.

Nors klipe konkrečiai nėra vaizduojami tos pačios lyties porų santykiai, tačiau keliuose kadruose atlikėjas kartu su kitu vyru matomas intymiose scenose, pavyzdžiui, vienas su kitu susiglaudę. Būtent to užteko, jog klipas taptų Turkijos valdžios takiniu .

Neapykantos lavinos sulaukė ir atlikėjas, į kurį nusitaikė konservatyvias pažiūras deklaruojantys turkai, socialiniuose tinkluose aiškinantys, jog M. Matiz „normalizuoja homoseksualumą“.


Jarmo.net primena, kad vien birželio mėnesį visame pasaulyje minint LGBTQ+ pasididžiavimo mėnesį Turkijos valdžios institucijos uždraudė virš 10 LGBTQ+ renginių, o daugiau nei 500 žmogaus teisių aktyvistų buvo sulaikyti po to, kai dalyvavo „Pride“ eitynėse Stambule, pranešė LGBTQ+ teisių gynėjai.

Parengta pagal ahvalnews.com

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni