Pietų Korėjoje „Pride“ eitynių dalyvius keikę religiniai fanatikai liko šešėlyje

Nepaisant gausios liūties, praėjusį šeštadienį tūkstančiai LGBTQ+ teisių aktyvistų ir jų rėmėjų žygiavo „Pride“ eitynėse, surengtose Pietų Korėjos sostinėje Seule. Žmones lydėjo gausios policijos pajėgos.

„Pride“ eitynės Seule | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/rapplerdotcom


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pareigūnų palydos prireikė, kadangi šalia besidriekiančiose gatvėse susirinko religiniai fanatikai, palaikomi bažnyčios, išryškinančios įtampą visuomenėje dėl LGBTQ+ teisių.

„Homoseksualumas yra nuodėmė“, „Ne vienalytėms santuokoms“, – šaukė anti-LGBTQ+ protestuotojai, aiškinę, kad eitynių dalyviai turėtų susitikti su Jėzumi Kristumi bei priimti evangeliją.

Nors siekė atkreipti į save ypatingą dėmesį, protestuotojai prieš LGBTQ+ teises liko šešėlyje – žmonės toliau mojavo vaivorykštės vėliavomis, skandavo šūkius, kuriais reikalavo lygių teisių, šoko ir linksminosi.

Kaip pranešė policija, šeštadienį per eitynes rimtų incidentų išvengti pavyko.

Didžiulis renginys įvyko Seulo rotušės aikštėje. Prie jo prisijungė 15 diplomatinių atstovybių, įkurtų Pietų Korėjoje. 

Kaip skelbia france24.com, eitynės surengtos po dviejų metų pandeminės pertraukos. 




Vienas LGBTQ+ eitynių dalyvių Joy naujienų agentūrai AFP kalbėjo besidžiaugiantis galėdamas švęsti „Pride“ šventę, bet pažymėjo, kad „Pietų Korėjos visuomenė dar turi daug nuveikti“, kad LGBTQ+ asmenys nepatirtų nelygybės.

„Mes vis dar esame tokioje situacijoje, kai mūsų egzistavimą mėginama neigti. Svarbu parodyti žmonėms, kad egzistuojame, net jeigu šios eitynės vyksta ir vieną dieną“, – kalbėjo jis.

„Pride“ šventė Seule | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/hhannadunbar

Tos pačios lyties asmenų santuokos Pietų Korėjoje vis dar neįteisintos, o žmogaus teisių aktyvistai jau seniai pabrėžia, kad Vyriausybei seniai laikas priimti įstatymus, draudžiančius diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos.

Eitynėse dalyvavęs Naujosios Zelandijos ambasadorius Philipas Turneris, scenoje pasirodęs su savo mylimuoju Hiroshi Ikeda, gausiai miniai kalbėjo, kad „kiekvienas turi turėti galimybę gyventi savo gyvenimą būdamas laisvas ir tuo besididžiuodamas“.


ES ambasadorė Maria Castillo Fernandez pažymėjo, kad šios eitynės yra svarbesnės nei kada nors anksčiau, kadangi pastarieji metai parodė, jog žmogaus teises pasaulyje reikia saugoti nuolat. JAV ambasadorius Philipas Goldbergas pažadėjo eitynių dalyviams, kad JAV visuomet kovos LGBTQ+ bendruomenės gretose už kiekvieno asmens teises ir laisves.

Keletas pranešėjų, įskaitant Norvegijos ambasadorių Frode'ą Solbergą, užsiminė apie protestuojančias grupes, nusiteikusias prieš LGBTQ+ asmenis.

„Pride“ eitynės Seule | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/rapplerdotcom

„Pirmą kartą buvau čia 2018 metais. Mus supančios jėgos šiandien rodo, kad ši kova vis dar labai svarbi“, – sakė Norvegijos ambasadorius ir paragino LGBTQ+ bendruomenę toliau demonstruoti drąsą bei pasididžiavimą.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni