Neapykantą prieš LGBTQ+ kurstęs ir pareigūnui spyręs P. Valickas sulaukė teismo malonės: pratęstas laikas baudos sumokėjimui

Buvęs Liaudies partijos kandidatas Pranciškus Valickas susiduria su finansinėmis bėdomis – vyriškis negali susimokėti jam skirtų baudų už neapykantos kurstymą prieš homoseksualius asmenis bei pareigūnų reikalavimų nevykdymą. 

Pranciškus Valickas | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vilniaus miesto apylinkės teisme nuteistasis prašė pratęsti baudų sumokėjimo terminus, kadangi jo vieninteles pajamas sudaro senatvės pensija, siekianti 313 eurų.

Kaip praneša portalas alfa.lt, 2020 metais Seimo rinkimuose dalyvavęs Liaudies partijos kandidatas P. Valickas po šios rinkimų kampanijos nuteistas buvo net 2 kartus.

Pirmoji byla iškelta po to, kai P. Valickas tiesioginiuose LRT debatuose pareiškė: „Dabar tiesiai šviesiai – lytys yra dvi ir jokių kitokių nėra. Čia yra gamtos kūrinys, o ne visokių filosofų iškrypėlių sumanymas. Dabar kitas dalykas: prisidengdami labai gražiais lozungais apie moterų gynimą, jie nori prastumti homoseksualistų pederastų šeimas, įteisinti kaip normalias šeimas. Ką tai reiškia: o tai reiškia, kad jie, iškrypėliai, tada galės įsivaikinti vaikus, įsivaikinti, ir įsivaikinę juos kankinti, išnaudoti, žaginti. Ir tai yra paslėpta forma bandoma prastumti pedofilijos legalizavimą“.

Dėl šio pasisakymo netrukus kreiptasi į prokuratūrą. Praėjusių metų rugsėjį P. Valickas buvo pripažintas kaltu, už neapykantos kurstymą jam skirta 5 tūkst. eurų bauda. Teismas įpareigojo šią sumą sumokėti per 2 metus kas mėnesį mokant 208,33 euro.

O štai dar kartą su teisėsauga P. Valickas susidūrė 2020 metų gruodžio 5-ąją, kai Vilniuje policija sustabdė protesto akcijos dalyvius, mitingavusius prieš COVID-19 pandemijos valdymo priemones. P. Valickas pasižymėjo agresija ir mėgino išvengti pareigūnų sulaikymo: atsisakė pateikti savo asmens duomenis, spyrė vienam iš pareigūnų. Vyriškis dėl to ir vėl stojo prieš teismą. Šįkart jam skirta 2,4 tūkst. eurų bauda ją sumokant per metus laiko.

Tačiau Vilniaus miesto apylinkės teisme P. Valickas paprašė pratęsti laikotarpį, skirtą baudai sumokėti.

„Paskirtos 2,4 tūkst. eurų baudos sumokėjimas per nustatytus 12 mėnesių yra neįmanomas. Jo pajamos ar santaupos skiriant baudą nebuvo aptartos. Nuteistajam priklauso 2 kambarių butas, jis gauna senatvės pensiją, todėl, ateityje kilus aplinkybėms dėl priverstinio išieškojimo, abejotina, ar išieškojimas būtų nukreiptas į turtą, būtiną pragyvenimui“, – nurodoma teismo nutartyje, rašo alfa.lt

Teismas nutarė pratęsti baudos sumokėjimo terminą dviem metams.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni