Prancūzija paskirs ambasadorių LGBTQ+ teisėms visame pasaulyje ginti

Prancūzijos Vyriausybė planuoja įsteigti ambasadoriaus postą LGBTQ+ teisėms visame pasaulyje ginti. Apie tai ketvirtadienį paskelbė Premjerė Elisabeth Borne.

Elisabeth Borne | Daniel Pier/„NurPhoto“/„Getty Images“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Šis ambasadorius turėtų koordinuoti Užsienio reikalų ministerijos politiką, praneša BNS. Kaip teigė E. Borne, naujasis ambasadorius bus „Prancūzijos balsas“ ginant LGBTQ+ teises. Taip ji kalbėjo auditorijai, kuri susirinko paminėti 40-ųjų homoseksualius asmenis diskriminavusio Antrojo pasaulinio karo laikų Prancūzijos įstatymo panaikinimo metinių.

Besilankydama LGBTQ+ centre Orleane, centrinėje Prancūzijoje, Premjerė tikino, kad ambasadorius „agituos už visuotinį homoseksualumo ir translyčių tapatybės dekriminalizavimą“, skelbia BNS.

Ambasadorių tikimasi paskirti iki metų pabaigos.

E. Borne tikino, kad diskriminacija lemia tai, jog LGBTQ+ vis dar atstumiami, sužalojami, o kartais ir nužudomi.

Prancūzijos Premjerė pranešė ir apie tai, kad bus skirti 3 mln. eurų LGBTQ+ centrams Prancūzijoje įsteigti.

E. Borne atvirai pripažino ir tai, kad būta „skaudžių komentarų“, nukreiptų prieš LGBTQ+ žmones. Ji turėjo galvoje Regioninių reikalų ministrės Caroline Cayeux frazes. Pastaroji į Vyriausybę buvo įtraukta Prezidentui Emanueliui Macronui praėjusį mėnesį pertvarkius ministrų kabinetą. C. Cayeux anksčiau išsakė komentarus, kuriais pasisakė prieš tos pačios lyties porų santuokas bei jų galimybę įsivaikinti, todėl buvo apkaltinta homofobija.

Ministrė vėliau atsiprašė ir socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad minėti komentarai nederami, o žmonių lygios teisės turi tapti prioritetu.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni