Singapūre Vyriausybė peržiūri homoseksualumą baudžiantį įstatymą

Singapūre peržiūrimas įstatymas, numatantis baudžiamąją atsakomybę už lytinį santykiavimą tarp vyrų.

Singapūras | Asociatyvi Zhu Hongzhi/unsplash.com


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

1938 metais priimtas ir Didžiosios Britanijos kolonijinės valdžios laikus menantis įstatymas draudžia tos pačios lyties vyrų poroms užsiimti seksu. Kiekvienam, pripažintam kaltu nusižengus šiam įstatymui, gali grėsti laisvės atėmimas iki 2 metų.

Ankstesnės pastangos šį įstatymą pripažinti netekusiu galios buvo nesėkmingas. Vasario mėnesį Singapūro Aukščiausiasis teismas atmetė žmogaus teisių aktyvistų skundą. Bylą išnagrinėję teisėjai pareiškė, kad LGBTQ+ asmenimis „negresia jokia reali baudžiamojo persekiojimo grėsmė“.

Tačiau Vyriausybė nusprendė peržiūrėti archajišką įstatymą, kita vertus, jos atstovai pabrėžia – taip pat svarstoma, kaip „apsaugoti dabartinę teisinę normą, apibrėžiančią santuoką, kad jos nebūtų galima ginčyti teismuose“. Apie tai informavo Singapūro Teisės ir vidaus reikalų ministras K Shanmugamas, rašo „Bloomberg“.

Taip pat skaitykite: 
LGBTQ+ teisių portalas pinknews.co.uk primena, kad tos pačios lyties asmenų santuokos Singapūre laikomos negaliojančiomis, o Singapūro LGBTQ+ organizacijos „Oogachaga“ direktorius Leow Yangfa teigė, kad „neplanuojama nedelsiant imtis teisinių priemonių siekiant iš naujo apibrėžti santuoką kitokią nei kokia ji yra dabar“.

Vyriausybės poziciją palaiko ir Katalikų bažnyčia, kurios atstovai pranešė, jog nors bažnyčia palaiko LGBTQ+ žmones, pačios bažnyčios pozicija santuokos atžvilgiu nesikeis. Singapūro Romos katalikų arkivyskupija pranešime nurodė, kad būtinoji santuokos pripažinimo sąlyga išlieka ta, jog poros turi būti vaisingos, o moterys gimdyti.

Singapūre mėginant padaryti pažangą LGBTQ+ teisių srityje, kitos Azijos šalys taip pat mina progresyviu keliu. Štai Tailandas tapo pirmąja Pietryčių Azijos šalimi, šiemet žengusia tos pačios lyties porų sąjungų įsiteisinimo link.

Mums rūpi, kad skaitytojus pasiektų kokybiškas turinys, todėl stengiamės užtikrinti sklandžią teksto kalbą ir faktų patikimumą. Pastebėję neatitikimus ar klaidas apie tai mums galite pranešti e. p. redakcija@jarmo.net

redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni