Homofobiškos replikos atsieis brangiai: NBA krepšininkui skyrė 40 tūkst. dolerių baudą

Minesotos „Timberwolves“ krepšininkas Anthony Edwards atsiprašė LGBTQ+ žmonių už homofobiškus ir įžeidžius pasisakymus, dėl kurių jam skirta 40 tūkst. JAV dolerių bauda.

Anthony Edwards | Nuotraukos šaltinis: „Instagram“


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Apie baudą, skirtą už LGBTQ+ asmenis žeminančius komentarus socialiniuose tinkluose, paskelbė NBA.

NBA pareiškime teigiama, kad A. Edwards buvo nubaustas už „įžeidžiančios ir žeminančios kalbos vartojimą socialinėje medijoje“.

Skandalas kilo po to, kai sportininkas tinkle „Instagram“, kuriame jo paskyra turi virš 1,2 mln. sekėjų, nufilmavo save automobilyje atidarius langą ir homofobiškomis replikomis komentavus grupę vyriškių.

Vaizdo įrašas buvo paskelbtas savaitgalį, rugsėjo 10-ąją, tačiau netrukus ištrintas.


Rugsėjo 11-ąją A. Edwards savo „Twitter“ paskyroje paskelbė atsiprašymo žinutę. „Tai, ką aš pasakiau, buvo nebrandu, įžeidu ir nepagarbu, todėl labai atsiprašau. Nepriimtina, kad aš ar kas nors kitas vartotų tokią įžeidžią kalbą, tam nėra jokio pasiteisinimo“, – teigė 21-erių metų krepšininkas.

Rugsėjo 12-ąją komandos „Timberwolves“ atstovas Timas Connelly išplatino pareiškimą, kuriame teigė esantis nusivylęs dėl A. Edwards veiksmų.

Tai ne pirmas kartas, kai NBA skiria sportininkams baudą už nederamus pasisakymus.

Praėjusiais metais 50 tūkst. JAV dolerių bauda nubaustas Kevinas Durantas, kuris nusprendė aktoriui Michaelui Rapaportui išsiųsti homofobiško ir misoginistiško turinio privačias žinutes.

Naujesnė Senesni