Ant P. Gražulio – įtarimų šešėlis: balsavo už kitą Seimo narį?

Ant Seimo nario Petro Gražulio krenta rimti kaltinimai: pasigirdo kalbos, kad sprendžiant klausimą dėl civilinės sąjungos išbraukimo iš darbotvarkės, politikas balsavo už kitą Seimo narį Liną Jonauską. Už tokį sąmoningą balsavimą gresia apkalta, tačiau abu Seimo nariai negali paaiškinti, kas nutiko išties.

Petras Gražulis | lrs.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Seimo Etikos ir procedūrų komisija dėl šio atvejo pradėjo tyrimą. Ketinama peržiūrėti parlamente įrengtų vaizdo kamerų įrašus. Apie tai, kad ketvirtadienį kreipsis dėl filmuotos medžiagos peržiūros, patvirtino Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Tyrimas dėl to, kad P. Gražulis galimai balsavo už kitą Seimo narį, pradėtas po „laisviečio“ Tomo Vytauto Raskevičiaus kreipimosi. Pastarasis nurodė, kad P. Gražulis „galimai balsavo ne tik už save, bet ir už kitą Seimo narį jam nematant“.

Pats T. V. Raskevičius aiškino, kad nematė, ar P. Gražulis balsavo už save, ar ir už kitą Seimo narį, tačiau tikino, kad kiti Seimo nariai taip kalba.

„Aš pats tikrai nemačiau, tiesiog girdėjau kitus Seimo narius salėje kalbant apie tai. Kaip supratau, L.Jonauskas buvo savo vietoje, tiesiog kalbėjosi su kitais Seimo nariais, nebalsavo ir už jį buvo paspaustas mygtukas“, – taip situaciją jis aiškino portalui lrytas.lt

Tomas Vytautas Raskevičius | lrs.lt

T. V. Raskevičius trečiadienį feisbuko paskyroje paskelbė ir įrašą, kuriame paaiškino, kodėl kreipėsi į Seimo etikos sargus.

„Praėjusį ketvirtadienį Seimo salėje pasklido šurmulys, kad balsuojant dėl Seimo rudens sesijos darbų programos, kolega Petras galimai pabalsavo už kitą Seimo narį jam nematant.

Balsavimas už kitą Seimo narį yra šiurkštus Konstitucijos pažeidimas, jį padariusiam asmeniui taikoma apkalta.

Šiandien Etikos ir procedūrų komisija mano kreipimosi pagrindu priėmė sprendimą pradėti tyrimą.

Labai tikiuosi, kad visuomenė turės progos pamatyti tą vaizdo įrašą. Gal išvysime ką nors daugiau, o ne tik krapštomą nosį“, – rašė T. V. Raskevičius ir pasidalijo savo rašo dėl P. Gražulio veiksmų kopija.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai pateiktas skundas dėl P. Gražulio veiksmų

L. Jonauskas atsakydamas į klausimą, ar įmanoma, kad už jį posėdyje balsavo P. Gražulis, portalui delfi.lt komentavo, kad „viskas įmanoma“. 

„Aš dabar nepasakysiu, ar tikrai taip buvo, nes nepastebėjau. Būčiau pastebėjęs, būčiau pats kreipęsis į Etikos komisiją. Aš dabar bandau prisiminti... Daug tų balsavimų būna“, – komentavo politikas, skelbia delfi.lt

L. Jonauskas tikino, kad vykstant balsavimui dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto išbraukimo iš rudens sesijos programos posėdžių salėje buvo, tačiau ar spaudė balsavimo mygtuką dėstė nepamenantis.

Socialdemokrato balsas užskaitytas „už“. Tai reiškia, kad balsavimo metu L. Jonausko balsas keliavo į Lietuvos regionų frakcijos atstovės Agnės Širinskienės pasiūlymui išbraukti civilinę sąjungą pritarusiųjų gretas.

P. Gražulis taip pat sunkiai galėjo paaiškinti, kaip jis elgėsi balsavimo metu ir ar galėjo balsuoti už savo kolegą.

„Aš gi jums sakau, Raskevičiaus klauskite, jis parašė skundą. Ne manęs klauskite. Paklauskite, ar jis seka, ar neseka manęs, ar jis myli mane, ar nemyli manęs, ar nekenčia. Ne manęs klauskite. Aš neparašiau skundo“, – dėstė P.Gražulis, rašo lrytas.lt

Taip pat skaitykite:
Naujesnė Senesni