Girtas homoseksualius asmenis niekinęs raseiniškis išsiblaivęs puolė taisyti savo klaidos

Girtas dainuosi, blaivus vaitosi, byloja lietuvių liaudies išmintis. Nuo alkoholio apsvaigęs Raseinių rajono gyventojas Mantas P. puolė internete reikšti savo nuomonę apie homoseksualius asmenis. Taip 36-erių metų vyriškis „užsidirbo“ teistumą. 

Asociatyvi pexels.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Mantas P. teigė, kad jį supykdė straipsnis, iliustruotas homoseksualaus Seimo nario nuotrauka, todėl net neskaitęs teksto puolė jį komentuoti. Vartodamas keiksmažodžius vyriškis grasino ir dėstė, ką reikėtų padaryti su LGBTQ+ asmenimis.

Raseiniškis ilgai apie savo pasisakymą negalvojo ir užmigo, o atsikėlęs ryte jis pastebėjo, jog į komentarą sureagavo daug socialinio tinklo vartotojų, atsirado nemažai „patiktukų“. Alkoholiui išgaravus Mantas P. savo komentarą nusprendė ištrinti. Tačiau jo pasisakymas neliko nepastebėtas teisėsaugininkų. Jis po mėnesio buvo pakviestas į policijos komisariatą ir turėjo pasiaiškinti, kodėl parašė homoseksualius asmenis žeminantį komentarą, skelbia lrytas.lt

Ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo pareigūnai pradėjo po to, kai gavo pranešimą, kad gegužės 19-ąją vienas iš „Facebook“ vartotojų parašė galimai neapykantą kurstantį komentarą. Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba konstatavo, kad komentaru raginta imtis diskriminacinių veiksmų prieš homoseksualius asmenis, kurstyta prieš juos smurtauti bei fiziškai su jais susidoroti, pasisakymu išreiškiama panieka ir tyčiojimasis iš homoseksualių asmenų dėl jų orientacijos.

Pareigūnams Mantas P. prisipažino parašęs komentarą, nors jis teigė ir neprisimenantis, ką rašė konkrečiai. Jis teigė, kad prie „Facebook“ paskyros prisijungė būdamas smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio. Vyriškis kalbėjo, kad tuo metu viešojoje erdvėje būta daug informacijos apie LGBTQ+ asmenis, jie sau siekė dėmesio, todėl jis buvo išprovokuotas. Mantas P. tikino, kad jam nepriimtina, jog yra homoseksualių asmenų, kurie apie save kalba viešai, kadangi jis yra vedęs, augina vaiką.

Raseinių rajono gyventojas kalbėjo, kad jeigu nebūtų buvęs girtas, taip savo nuomonės nebūtų dėstęs.

Teismas vyriškiui skyrė 1 tūkst. 700 eurų baudą. Byla buvo baigta baudžiamuoju įsakymu.
Naujesnė Senesni