Lina Žigelytė. „Įdomus variantas“

Taip šeštadienį per Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingą Vilniaus centre, prie Katedros, Orlauskas Vilniui pristatė nuo scenos kalbėjusius 2 svečius iš užsienio. Buvusius gėjus. Vienas jų padainavo apie Jėzų.

Stop kadras


Lina Žigelytė

Humanitarinių mokslų daktarė

Dauguma mano sekamų žmonių ir kanalų Lietuvoje šitą karnavalą suinterpretavo būtent taip. Bajeris. Vienas gražus bičas iš Maltos, kitas gražus žmogus – iš Moldovos. Muzika –  ne kažin ką.
 
Abu jauni nuo scenos kalbėję žmonės atstovauja kontorai „X-OUT-LOUD“. Jai vadovauja toks vyresnio amžiaus dėdė Mike Davidson. Dar jis turi kitą oficialesnę  kontorą „Core Issues Trust“. Jei pirmoji yra daugiau „anti-LGBT LITE“, tai antra - garvežys, veikiantis daugiau tam, kad rinktų lėšas ir per oficialius kanalus darytų spaudimą politikams su paprasta žinia: jei gali tapti trans, gali tapti ir X trans. Arba X gay. Buvusiu gėjumi. Supaprastinu.

M. Davidson'o kontorų legalumas, beje, kvestionuojamas Jungtinėje Karalystėje, nes prieš šalies įstatymus veikianti kontora neturėtų turėti galimybės rinkti lėšas ir gauti mokesčių nuolaidas. Čia panašiai kaip su Lietuvos šeimų sąjūdžiu Lietuvoje. Kodėl jis vis dar egzistuoja kaip legali kontora nepaisant vadovų atskleistų ryšiu su riaušių prie Seimo organizavimu, aš nesuprantu. Kai maršistų atstovai atsidurs Seime, bus per vėlu klausti. Ai, regis, jau dabar tų atstovų yra.
 
Grįžtam prie Katedors.

Plačiau panašūs M. Davidson'ai žinomi kaip konversinės terapijos (angl. conversion therapy) propaguotojai. Dažnai prisidengiantys krikščionybe, todėl nuo Katedoros šeštadienį skambėjo serenada Jėzui.

Didžiausia pasaulyje savižudybių prevencijos pagalbos linija LGBTQ+ jaunimui Trevor Project išsamiai aprašė, kodėl tokia terapija yra pavojinga jaunimui ir kodėl visos pagrindinės JAV medikų profesinės asociacijos tokią terapiją ir panašius į M. Davidson'ą su visais Maltos ir Moldovos buvusiais gėjais pasmerkė. Paskaityti galima čia.

Grįžtam prie scenos Katedros aikštėje su dviem „buvusiais gėjais“, kaip juos vadina Lietuvos šeimų sąjūdis. Beje, vienas iš jų daugiau kalbėjo apie lytį ir vyriškumą konkrečiai, tai bet ne pirmas kartas, kai maršistai painiojasi tarp seksualumo ir lytiškumo.

Būna Lietuvos žurnalistai ir šiaip šviesūs žmonės be reikalo pradeda eskaluoti vienas temas, o kitas nutyli. Iš nežinojimo, ką daryti su maršistų mitingu ir nauju turiniu, dauguma kaip ir nesigilino labiau į „X-OUT-LOUD“ ir augančią krikščionių paramą konversinei terapijai.

Klausimas krikščioniams – ką jūs atsakysite Lietuvos šeimų sąjūdžiui, kuris vis intensyviau dangstosi Jėzumi tam, kad skleistų melą ir apie vakcinas, ir apie Rusijos karą Ukrainoje, ir apie LGBTQ+ žmones? Tylėti reikia per mišias, ne dabar. Žinau, kad tarp mane skaitančių yra ir religijos tyrėjų Lietuvoje. Kai kurie gauna paramą iš ES akademiniams darbams LGBTQ+ tematika. Šviesti visuomenę apie Lietuvos šeimų sąjūdžio vykdomą krikščionybės apropriaciją ir jos pavojų – puikus būdas tinkama linkme panaudoti tas ES lėšas.
 
Ir dar mano klausimas Vilniaus miesto valdžiai beigi kandidatams į sostinės merus, tarp jų yra ir homoseksualus kandidatas. Gimiau Vilniuje, todėl man rūpi. 

Kodėl su Lietuvos įstatymais nesuderinamos organizacijos legaliai veikia Lietuvoje? Kodėl Lietuvos šeimų sąjūdis – ir vėl – gavo leidimą renginiui prie Katedros?

Čia visai galima pasimokyti iš JAV. Žaidė Jungtinės Valstijos su nuomonių įvairovės teze, kol neprisižaidė Kapitolijaus šturmo. 

20 metų Alex Jones per savo kanalus skleidė melą, užsiaugino trolių armiją, užsidirbo milijardus ir įtikino 20 proc. amerikiečių, kad masinės žudynės yra suvaidinamos, o iš šio teatro pelnosi liberalūs JAV politikai. Kažkur girdėta?

Tai štai. Jei bent pusė praeitą savaitę balvonui iš kvepalų imperijos skirto eterio būtų skirta tam, kad suprastume, kodėl Lietuvos šeimų sąjūdis vis dar legaliai veikia Lietuvoje ir iš Katedros aikštės gali transliuoti abejotino legalumo organizacijų atstovų balsus – gal tada pamažu įvertintume, kiek žalos Lietuvos demokratijai ir laisvei pridarė visokie maršistai. 

Arba kodėl policija gali iš Katedros aikštės išprašyti jaunus žmones su maršistus trolinančiais plakatais, bet negali to padaryti Kaune prie fontano per „Pride“ susirinkusiems obliams su neapykantą prieš gėjus skatinančiais plakatais?

Šeštadienio renginys prie Katedros – ne šiaip plikio suorganizuotas anti-LGBTQ+ hitparadas. Tai tik paviršius tos pavandeninės imperijos, kuri pasirengusi padaryti viską, kad nebūtų laisvos laisvų Lietuvos žmonių kuriamos demokratijos. Numoti ranka ir sakyti „karnavalas“ – žymiai paprasčiau nei atsekti, kaip ta imperija išlieka.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni