Rusijos parlamentarai rengiasi griežtinti prieš LGBTQ+ asmenis nukreiptą įstatymą

Rusijos kariams vykdant karo nusikaltimus Ukrainoje, pačioje Rusijoje mėginama nukreipti dėmesį nuo problemų, patiriamų fronte. Kol Maskvos politikai rengiasi griežtinti įstatymą, nukreiptą prieš LGBTQ+ asmenis, Kremlius įsakė vykdyti patriotinio ugdymo projektus.

V. Putinas | Dmitrijaus Osipenko/pixabay.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Valstybės Dūmoje pirmadienį surengtas posėdis dėl 2013 metais priimto „gėjų propagandos“ draudimo įstatymo, kuriuo draudžiama nepilnamečiams rodyti turinį, susijusį su LGBTQ+ bendruomene. Būtent tokį turinį Rusijos valdžios institucijos ir laiko „gėjų propaganda“.

Jeigu Rusijos įstatymų leidėjai pritars, įstatymas bus papildytas ir jame numatyta, kad draudžiama neigti „šeimos vertybes“, „propaguoti“ netradicinę seksualinę orientaciją bet kokio amžiaus žmonių auditorijai.

Parlamentarai tikino, kad įstatymą griežtinti reikia dėl to, nes sustiprėjo Rusijos konfrontacija su Vakarų šalimis, remiančiomis Ukrainos gynybines pajėgas. 

Dūmos Informacijos komiteto vadovas Aleksandras Khinšteinas sakė, kad Rusijos puolimas Ukrainoje pasiūlytoms įstatymo pataisoms suteikė „naują aktualumą“.

„Specialioji operacija (taip Rusijoje vadinamas karas prieš Ukrainą, – jarmo.net) vyksta ne tik mūšio lauke, bet ir žmonių protuose bei sielose“, – dėstė A. Khinšteinas.

Rusų milijardierius, televizijos kanalo „Tsargrad“ steigėjas Konstantinas Malofejevas Dūmos posėdyje sakė, kad įstatymo priėmimas prisidėtų prie Rusijos karinių pastangų.

„Karas vyksta ne tik mūšio lauke. Jis vyksta ir mūsų vaikų išmaniuosiuose telefonuose, animaciniuose filmukuose ir filmuose“, – teigė M. Malofejevas.

„Mūsų priešas iš tikrųjų laiko sodomijos propagandą savo įtakos šerdimi“, – pridūrė jis.

Kaip teigė Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, pataisos turėtų būti priimtos dar šį rudenį. Anot politiko, tai „apsaugos“ rusus.

Tą pačią dieną agresiją prieš Ukrainą vykdantis Vladimiras Putinas įsakė vyriausybei skirti 3,9 mlrd. rublių „patriotinio“ ugdymo programoms. Kaip nurodo Kremlius, programa turėtų apimti ir „dvasinį vaikų ir jaunimo ugdymą“.

Valdant V. Putinui, Rusijos mokyklose mokoma prorusiškos istorijos versijos sutelkiant dėmesį į tariamą Rusijos karinę sėkmę.

Po to, kai vasarį V. Putinas išsiuntė savo karius į Ukrainą, vyriausybė šalies mokyklose įvedė pamokas, kuriose kalbama apie patriotizmą.

Ukrainoje Rusijos puolimas einasi sunkiai – Maskva tikėjosi, kad „specialioji operacija“ truks kelias dienas, tačiau kariniai veiksmai tęsiasi jau daugiau nei 7 mėnesius, ukrainiečiai dalį rusų užkariautų teritorijų atsikovojo. Dėl nesėkmių fronte Rusijoje paskelbta mobilizacija. Tačiau patys rusai noro kariauti nerodo – žmonės bėga iš šalies į kaimynines valstybes.

Parengta pagal thehindu.com informaciją
Naujesnė Senesni