Tyrėjai: „Meta“ gavo atlygį už neapykantą prieš LGBTQ+ skatinančią reklamą

Tinklą „Facebook“ valdanti bendrovė gavo atlygį už reklamas, kuriose prieš LGBTQ+ asmenis skleidžiama šmeižikiška informacija, nors pats socialinis tinklas skelbia prieštaraujantis neapykantos kalbai prieš žmones dėl jų seksualinės orientacijos, skelbia tyrėjai.

„Facebook“ | Asociatyvi Solen Feyissa/unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo them.us, nors dar liepos mėnesį „Meta“ atstovai dienraščiui „The Daily Dot“ patvirtino, jog homofobiška retorika pažeidžia bendrovės politiką, nukreiptą prieš neapykantą kurstančią kalba, socialiniame tinkle vartotojai ir toliau gali reklamuoti įrašus, kuriuose skelbiami nebūti dalykai apie LGBTQ+ bendruomenę. 

Įrašuose neheteroseksualūs asmenys šmeižiami esą viliojantys į savo gretas nepilnamečius jaunuolius. Taip teigiama žiniasklaidos priežiūros organizacijos „Media Matters for America“ ataskaitose.

Rugsėjį paskelbtoje ataskaitoje nurodoma, kad aptikta daugiau nei 130 homofobiško turinio įrašų, už kurių reklamavimą vartotojai sumokėjo „Meta“ bendrovei. 

Šiuose įrašuose vartojami išsireiškimai, klaidingai siejantys LGBTQ+ asmenis su pedofilija. 

Aiškėja, kad tokių skelbimų platformoje ir toliau daugėja: šį mėnesį paskelbtoje naujoje ataskaitoje teigiama, kad po ataskaitos paskelbimo rugsėjį „Meta“ patvirtino dar 19 panašaus pobūdžio įrašų, taip pat 94 įrašai palikti aktyvūs – bendrovė pašalino tik apie 40 netinkamo pobūdžio įrašų.

Įrašų reklamų paslaugomis naudojasi su JAV dešiniosiomis jėgomis ir respublikonais susiję politikai. 

Pavyzdžiui, Respublikonų partijos kandidatas į Ilinojaus Senatą Philipas Nagelis paskelbė 2 įrašus bei 1 vaizdo įrašą, kuriuose teigė, kad „grobuonys“ ir „politinė klasė, pilna pedofilų ir grobuonių“ skatina vaikų „ligotą iškrypimą“.

Tuo metu kraštutinių dešiniųjų ideologas Ammonas Bundy paskelbė vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad „mūsų vaikai yra stebimi“, o jis esą padarys viską, kad užtikrintų jų saugumą nuo „iškrypėliškos seksualizuotos ideologijos“. Už šio vaizdo įrašo sklaidą bendrovei buvo taip pat sumokėta.

Kaip skelbia mashable.com, „Meta“ iš šių reklamų iš viso uždirbo mažiausiai 13,6 tūkst. JAV dolerių. 
Naujesnė Senesni