Išpuolį prieš LGBTQ+ Bratislavoje pareigūnai tiria kaip teroro aktą: įspėja, kad teroristo palaikymas irgi užtraukia atsakomybę

Praėjusį trečiadienį Bratislavoje įvykęs 2 vaikinų nužudymas prie baro, kuriame lankosi LGBTQ+ asmenys, tiriamas kaip teroro aktas, pirmadienį pranešė prokuratūros atstovė Jana Tokoliova.

Žudikas pasiglemžė 2 vaikinų gyvybes | Martin Strachon nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Ji teigė, kad iki šiol surinkti įrodymai rodo, jog dviguba žmogžudystė gali būti kvalifikuojama kaip teroro aktas.

„Turimi įrodymai akivaizdžiai rodo, kad veika atitinka visus teroro kaip nusikaltimo požymius pagal tai, kaip tai apibrėžta įstatyme“, – sakė J. Tokoliova.

Iš pradžių policija tyrė žmogžudystę kaip neapykantos nusikaltimą.

Kalbėdama apie pakitusį nusikaltimo kvalifikavimą, prokuratūros atstovė taip pat pabrėžė, kad teroro palaikymas taip pat yra nusikaltimas, už kurį gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Teisėsaugos institucijos tokius atvejus vertins principingai, sakė A.Tokoliova.

Praėjusią savaitę trečiadienio vakarą 19-metis vaikinas nušovė 23 ir 26 metų jaunuolius, taip pat sunkiai sužeidė 28 metų moterį. Ligoninės, kurioje gydoma sužalota moteris, atstovai pirmadienį pranešė, kad pacientės būklė stabili ir pamažu gerėja.

Aukos teroro akto metu buvo netoli baro „Teplaren“, kuriame lankosi LGBTQ+ bendruomenės nariai. Nusikaltėlis pabėgo iš nusikaltimo vietos, o ketvirtadienį pareigūnai jį rado be gyvybės ženklų. Pirminiais duomenimis, teroristas nusižudė.

Prieš išpuolį 19-metis socialiniuose tinkluose paskelbė manifestą prieš žydus ir LGBTQ+ asmenis.

Dvigubą žmogžudystę pasmerkė žymūs Slovakijos politikai, įskaitant šalies Prezidentę Zuzaną Čaputovą ir ministrą pirmininką Eduardą Hegerį.

Slovakijos policija pranešė, kad socialiniuose tinkluose plinta dezinformacija apie žmogžudystės motyvus. Pareigūnų teigimu, tokių įrašų autoriai naudojasi tuo, kad policija šioje tyrimo stadijoje negali komentuoti detalių, taigi, negali nei paneigti, nei patvirtinti internete sklindančios informacijos.

Slovakijos dienraštis „Dennik N“ pranešė, kad melaginga informacija susijusi su tuo, kad esą žmogžudystė įvykdyta iš pavydo.

Taip pat skaitykite:

Pirmadienį taip pat pasirodė informacija, kad nusikaltėlis kelias valandas laukė prie premjero E. Hegerio namų tą dieną, kai šaudė į „Teplaren“. Policija nepateikė jokios informacijos, ką įtariamasis veikė prieš išpuolį.

Parengta pagal brnodaily.com informaciją
Naujesnė Senesni