Singapūro „Vogue“ žurnalui – valdžios kirtis už „netradicinių“ šeimų „propagavimą“

Valdžios institucijos sutrumpino mados žurnalo Singapūre „Vogue“ leidimo terminą ir paskelbė „griežtą įspėjimą“ už turinį, kuriame tariamai propaguojamos „netradicinės šeimos“.

„Vogue“ | Laura Chouette/unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Singapūre galioja griežta politika, draudžianti platinti LGBTQ+ turinį publikacijose, o gyvenimo būdo žurnalams draudžiama „propaguoti“ ir patraukliai vaizduoti „alternatyvų gyvenimo būdą“.

Singapūro Komunikacijos ir informacijos ministerija penktadienį pranešė vietos „Vogue“ leidiniui skyrusi „griežtą įspėjimą ir sutrumpinusi“ jo publikavimo leidimo galiojimą.

„Jie 4 kartus per pastaruosius 2 metus pažeidė Turinio gaires vietos gyvenimo būdo žurnalams dėl nuogumo ir turinio, propagavusio netradicines šeimas“, – dėstoma valdžios išplatintame pranešime. 

Tiesa, jame nepatikslinta, kokiomis konkrečiai publikacijomis buvo pažeisti įstatymai.

Ministerija taip pat informavo, kad ketvirtadienį buvo panaikintas Singapūro „Vogue“ vienerių metų leidimas.

„Singapūro „Vogue“ pateikė prašymą ir ministerija išdavė jiems 6 mėnesių leidimą“, – teigiama pranešime.

Šis leidimas yra reikalingas norint Singapūre leisti ir platinti žurnalus.

Paskutinį kartą šis leidimas buvo sutrumpintas 2014 metais, kai vietos meno žurnalas pažeidė gaires dėl turinio, kuriuo esą menkinta religija, pranešė AFP.

Moterų žurnalas „Cleo“ ir vyrų žurnalas FHM irgi buvo nubausti už turinį apie seksą.

Nepasitenkinimas Singapūro „Vogue“ buvo parodytas po to, kai žurnalas pastaraisiais mėnesiais publikavo straipsnių LGBTQ+ temomis, interviu su iškiliais Singapūro aktyvistais.

Singapūro „Vogue“ – mėnesinis žurnalas ir interneto tinklapis – pradėtas leisti prieš 2metus, jo tiražas, pasak leidėjų, siekia 25 tūkst. egzempliorių.

Žurnalo tinklapyje nurodoma, kad „Vogue“ kelia tikslą pateikti turinį, raginantį mąstyti ir „skatinantį pozityvius pokyčius“.

Singapūro valdžia rugpjūtį pranešė apie planus dekriminalizuoti homoseksualių asmenų seksualinius santykius.

Tačiau premjeras Lee Hsien Loongas taip pat prisiekė „saugoti santuokos institutą“ kaip sąjungą tarp vyro ir moters taip sukeldamas aktyvistų nerimą dėl papildomų kliūčių santuokų lygybei.

Parengta pagal bangkokpost.com informaciją
Naujesnė Senesni