Vilniuje vyks diskusija apie atsiskleidimą ir homofobiją

Spalio 21-ąją, 19 val., Vilniuje, Geležinkelio g. 6, vyks diskusija „Atsiskleidimas ir homofobija“, rengiama Lietuvos psichologų sąjungos (LPS). 

Asociatyvi unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Žmonės kviečiami neformalioje aplinkoje išgirsti gyvas atsiskleidimo ir susidūrimo su homofobija patirtis. 

„Kur prasideda homofobija? Ar visada suprantame, kad reaguojame homofobiškai? Kaip išbūti su vidine homofobija ir priimti save? Ar atsiskleidimas kitiems visada yra „teisingas pasirinkimas“? Kokia atsiskleidimo kaina? Kaip gyventi toliau, jau atsiskleidus? Tikime, kad diskusijoje su neheteroseksualiais žmonėmis apie šiuos ir kitus klausimus svarbias žinutes išgirs tiek psichikos sveikatos specialistai, tiek ir bendruomenės nariai.

Ši diskusija yra įžanga į spalio 21 d. vyksiančią konferenciją „LGBTQ+ ir psichikos sveikata: ką svarbu žinoti specialistams?“ – rašoma renginio pristatyme.

Diskusijoje dalyvaus:
  • Ausma Sakalauskaitė, asociacijos „Skambėjimas” pirmininkė, visuomenininkė, chorvedė, mokytoja ir buvusi „Jaunimo linijos“ savanorė.
  • Paulina Bradūnaitė, produkto dizainerė, šiuo metu dirbanti su marginalizuotomis bendruomenėmis ir seksualumu, besidominti, kaip per objektus galima palengvinti žmonių seksualinį gyvenimą, paskatinti diskusiją apie įvairius kūnus.
  • Tomas Vytautas Raskevičius, LR Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas.
  • Violeta Tamelytė, socialinė darbuotoja, žmogaus teisių aktyvistė, Lietuvos gėjų lygos savanorė, už savo veiklą LGBTQ+ platformoje, skirtoje vaikams, jaunimui, jų tėvams bei specialistams 2021 m. apdovanota Žmogaus teisių apdovanojimu.

Diskusiją moderuos Dainius Dikšaitis, vienas iš knygos „Lietuva atsiskleidžia: 99 LGBT+ istorijos“, herojų.
Naujesnė Senesni