Naujasis „Grindr“ vadovas – D. Trumpą palaikęs konservatorius: programėlės vartotojai raginami trinti savo paskyras

Naujai paskirtas kompanijos, valdančios LGBTQ+ pažinčių programėlę „Grindr“, generalinis direktorius George'as Arisonas užsitraukė dalies platformos vartotojų rūstybę. 

George'as Arisonas | Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo nuotr. ir „Grindr“ vizualizacija)


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

Tarp internautų plinta raginimai ištrinti „Grindr“ paskyras reaguojant į naujojo bendrovės vadovo „Twitter“ žinutes, kuriose jis išreiškė paramą konservatyvioms politinėmis idėjoms ir respublikonų kandidatams. 

Apie G. Arisono paskyrimą generaliniu direktoriumi „Grindr“ valdyba paskelbė rugsėjį.

Spalio 19-ąją pareigas eiti prasidėsiančio G. Arisono dalis „tvytų“ patvirtina, kad vyriškis save politiškai sieja su Donaldu Trumpu bei yra linkęs palaikyti konservatyvias idėjas. Aiškėja, kad jis parėmė ir dalį politikų, kurie juos išrinkus prisidėjo prie translyčių asmenų teisių ribojimų Jungtinėse Valstijose.

LGBTQ+ bendruomenės narių kritikos G. Arisonas šią savaitė sulaukė dėl 2020 metų vasarį paskelbtuose keliuose įrašuose išreikštos pozicijos, kad yra konservatyvių pažiūrų ir „iš dalies“ sutinka su D. Trumpo politikos kryptimi.

Nors G. Arisonas dar tą pačią dieną kitame savo įraše D. Trumpą pavadino demagogu ir tuo, „ko labiausiai bijojo mūsų įkūrėjai“, dalis žmonių vis tiek tebėra pasibaisėję, kad jis pripažino palaikantis dalį buvusio JAV prezidento idėjų. 

Be to, G. Arisonas palaikė Virdžinijos gubernatorių Glenną Youngkiną, kuris pritarė tam, jog šioje valstijoje nebebus leidžiama translyčiams moksleiviams naudotis specialiai jiems skirtomis persirengimo patalpomis.

Nemažai „Grindr“ vartotojų skelbia, kad ištrins savo „Grindr“ paskyras G. Arisonui tapus kompanijos generaliniu direktoriumi.

„Grindr“ atstovas spaudai paskelbė tokį pareiškimą: „George'as yra gėjus, išdidžiai vedęs savo vyrą ir dviejų vaikų tėvą. George'as aistringai kovoja už LGBTQ+ žmonių teises ir laisves visame pasaulyje“.

Nepaisant to socialiniuose tinkluose populiarėja grotažymė #DeleteGrindr ir įrašai, kuriuose raginama nebepirkti „Grindr“ platformos siūlomų paslaugų.

„Naujasis grindr generalinis direktorius yra konservatyvių pakalikas, kuris „sutinka su kai kuriomis Trumpo politikos kryptimis, – tviteryje rašė teisininkė Diana Adams. – Ar jaučiatės saugūs dalindamiesi asmeniniais duomenimis toje programėlėje su žmogumi, kuriam akivaizdžiai nelabai rūpi LGBTQ teisės/seksualinė laisvė?“

D. Adams priminė ir ne tokias senas „Grindr“ nuodėmes: įmonė buvo nubausta už tai, kad reklaminiais tikslais pasidalijo kai kurių vartotojų duomenimis tose šalyse, kuriose homoseksualūs asmenys persekiojami.

2021-ųjų sausį „The New York Times“ paskelbė, kad Norvegijos institucijų teigimu, „Grindr“ neteisėtai pasidalijo informacija su keliomis reklamos įmonėmis apie vartotojų seksualinę orientaciją ir jų buvimo vietą.

Norvegijos duomenų apsaugos institucija  pranešė skirianti 100 milijonų Norvegijos kronų arba maždaug 11,7 milijono JAV dolerių baudą „Grindr“ programėlei, kuri išlieka populiariausia pasaulyje LGBTQ+ pažinčių platforma. 

Šiuo metu „Grindr“ programėlės vertė siekia kiek daugiau nei 2,1 mlrd. JAV dolerių.

Parengta pagal out.com ir metroweekly.com informaciją
Naujesnė Senesni