Vokietijos sportininkas atsiskleidė: „Kiek dar tęsis nuolatinė apgaulė, melas ir kam viso to reikia?“

Vokietijos rankinio klubo „Leipzig“ 28 metų žaidėjas Lucas Krzikalla nusprendė žengti vieną svarbiausių žingsnių gyvenime – viešai atskleisti savo seksualinę orientaciją.

Lucas Krzikalla | Nuotraukų šaltinis: instagram.com/lucaskrzikalla


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

28-erių L. Krzikalla, komandoje žaidžiantis dešiniojo krašto puolėju, interviu Vokietijos laikraščiui „Welt Am Sonntag“ teigė esantis gėjus. Vyras taip pat buvo įamžintas trumpame siužete, kurį transliavo televizijos kanalas „Mitteldeutscher Rundfun“.

L. Krzikalla sakė, kad žengia „vieną svarbiausių žingsnių“ savo gyvenime bei ištarė: „Šiandien galiu labai aiškiai pasakyti: aš esu gėjus, turiu vaikiną, kurį myliu, ir dėl to labai džiaugiuosi“.

Sportininkas pristatė savo vaikiną, vardu Chrisas. „Instagram“ paskyroje buvo paskelbta judviejų šilta nuotrauka.

„Metus apie tai galvojau: kodėl gi tiesiog nepasakius, kad esu gėjus? Kiek dar tęsis nuolatinė apgaulė, melas ir kam viso to reikia? Visada atsiras idiotų, kurie sakys įvairias kvailystes. Noriu stovėti už tai, ką darau, o ne būti įrėmintas savo seksualumo“, – pridūrė sportininkas.

Interviu L. Krzikalla pažymėjo, kad apsvarstyti galimybę atsiskleisti viešai pirmiausia jį paskatino tiek jo komandos, tiek komandos generalinio direktoriaus Karsteno Guntherio išreikštas palaikymas.

„Mūsų vadybininkas manęs paklausė, kur mes su Chrisu susitikome. Po to apsikabinome, – prisiminė L. Krzikalla. – Labai džiaugiausi, kad Chrisas buvo taip šiltai priimtas. Tada praėjusį rudenį nusprendėme, kad būsime atvira pora. Pagalvojau, kad galiu tai atskleisti oficialiai. Tik aš tiesiog nežinojau, kaip“.

Netrukus gimė idėja. Komanda išleido naują L. Krzikallos autografo kortelę, papuoštą „Pride“ vaivorykštės spalvomis.

Po žinios apie tai, kad sportininkas yra homoseksualus, netrukus jis sulaukė gausybės palaikymo žinučių nuo ​​sporto legendų ir aukštų su LGBTQ+ teisių klausimais susijusių pareigūnų Vokietijos vyriausybėje.

Anksčiau apie tai, jog profesionalus sportininkas yra homoseksualus, žinojo tik siauras ratas žmonių – šeimos nariai: dar būdamas 20-ties, vaikinas apie tai prasitarė savo mamai bei broliui.

L. Krzikalla aukščiausiame Vokietijos komandinio rankinio bundeslygos divizione sužaidė 192 rungtynes ​​ir pelnė 485 įvarčius. Komandos vyriausiasis treneris sportininką yra pavadinęs „vienu stipriausių mūsų žaidėjų tiek sportiškai, tiek emociškai“.

„Po ilgus metus trukusios diskriminacijos, kai jau įgijome drąsos, dabar turime galimybę iš tikrųjų ką nors pakeisti kartą ir visiems laikams. Kiekvienas atsiskleidimas – tai išsilaisvinimas ir ne tik dėl savęs, bet ir kitiems“, – kalbėjo L. Krzikalla.

Parengta pagal outsports.com informaciją
Naujesnė Senesni