Beveik pusė šalies gyventojų palaiko galimybę tos pačios lyties poroms sudaryti civilinę sąjungą

Tos pačios lyties porų galimybę įteisinti savo santykius palaiko kas antras šalies gyventojas, o 70 proc. teigiamai vertina civilinę sąjungą tarp vyro ir moters, rodo pirmadienį portale delfi.lt paskelbti apklausos duomenys.

Asociatyvi Jose Pablo Garcia/unsplash.com nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net

70,32 proc. apklaustųjų palankiai vertina tai, kad Lietuvoje būtų suteikta galimybė įteisinti vyro ir moters santykius ne tik santuokos būdu, bet ir sudarant civilinę sąjungą. Tiesa, kas penktas (17,83 proc.) respondentas tam nei pritarė, nei nepritarė, o 9,26 proc. apklaustųjų tikino nepritariantys arba visiškai nepritariantys tokiam žingsniui. 2,59 proc. apklaustųjų teigė nuomonės šiuo klausimu neturintys.

Kas antras (49,6 proc.) apklausos dalyvis nurodė teigiamai vertinantis galimybę tos pačios lyties poroms sudaryti civilines sąjungas, tam nepritarimą išreiškė beveik kas trečias (29,88 proc.), o 18,53 proc. respondentų nurodė, kad nei pritaria, nei nepritaria arba neturi nuomonės (1,99 proc.) šiuo klausimu.

Paaiškėjo, kad palankiau į tos pačios lyties poras žvelgia moterys. 55,33 proc. apklaustų moterų teigė pritariančios tos pačios lyties civilinėms sąjungoms, o tuo metu tokį patį vertinimą išsakė 43,28 proc. vyrų.

Apklausą delfi.lt atliko Lietuvos žmogaus teisių centro užsakymu. Centro direktorė Jūratė Juškaitė teigia, kad diskusijos, LGBTQ+ žmonių atsiskleidimai bei politinių kompromisų paieška duoda rezultatų.

„Apie partnerystės, arba kitaip civilinės sąjungos įstatymą, kalbama jau daugiau nei metus. Viešojoje erdvėje vyko nemažai diskusijų, Seimo nariai ieškojo kompromisinio įstatymo varianto, panašu, kad tai teigiamai prisidėjo prie visuomenės nuomonės pokyčio. Ši apklausa rodo, kad gyventojai palankiau vertina tos pačios lyties sąjungas, nei iki šiol buvo spekuliuojama kai kurių politikų ar visuomenės veikėjų”, — Lietuvos žmogaus teisių centro direktorę Jūratę Juškaitę cituoja delfi.lt
Naujesnė Senesni