Į Kataro stadiono aikštę išbėgo vaivorykštės vėliava mojęs vyriškis

Rankose vaivorykštės vėliavą laikęs ir į stadiono vidurį išbėgęs futbolo sirgalius kuriam laikui nutraukė pirmadienį tarp Portugalijos ir Urugvajaus vykusias pasaulio čempionato rungtynes.

Nuotraukų šaltinis: twitter.com/PopBase


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasaulio futbolo čempionato, rengiamo Katare, rungtynes ​​tarp Portugalijos ir Urugvajaus pirmadienį trumpam nutraukė vaivorykštės vėliava mojuojantis vyras, išbėgęs į „Lusail Iconic“ stadiono vidurį, skelbia cnn.com

Nors FIFA televizijos kanalas vengė žiūrovams parodyti aikštėje pasirodžiusį asmenį, tačiau buvo galima pastebėti, kad jis bėga nešinas LGBTQ+ vėliava, o jį persekioja apsaugos darbuotojai. 

Vyras į aikštę išbėgo 51-ąją žaidimo minutę. Fotoreporterių užfiksuotose nuotraukose matyti, kad vyriškis dėvėjo marškinėlius, kurių nugarinėje dalyje parašyta „Gerbkite Irano moteris“, o priekinėje – „Išsaugokime Ukrainą“.


Irano teisėjas Alireza Faghani vėliau pastebėtas pakėlęs LGBTQ+ vėliavą nuo vejos.

Irane šiuo metu vyksta neramumai, išprovokuoti žiauraus moralės policijos elgesio su moterimis. Tuo tarpu LGBTQ+ teisių klausimas Katare taip pat tapo viena pagrindinių pasaulio čempionato temų. Kataras taiko įvairius ribojimus sirgaliams, siekiantiems išreikšti palaikymą LGBTQ+ asmenims. Su grasinimais, jog sulauks sankcijų, jeigu pasirodys su vaivorykštės spalvų ženklais, susidūrė ir įvairių šalių futbolo komandos. 

Šeštadienį 2 Vokietijos futbolo sirgaliai pranešė, kad apsaugos pareigūnai jų paprašė nedėvėti drabužių, kurie pažymėti vaivorykštės spalvomis. Apie panašų Kataro apsaugos darbuotojų elgesį anksčiau prabilo ir amerikiečių sporto žurnalistas Grantas Wahlas.

Katare LGBTQ+ bendruomenės nariai patiria įvairius varžymus, o už seksą tarp vyrų baudžiama iki 3 metų kalėjimo.


Naujesnė Senesni