Joe Bidenas kritikuoja prieš translyčių bendruomenę nukreiptus įstatymus

Prieš translyčių tapatybę nukreiptus įstatymus ir medicinos paslaugų teikimo pokyčius Floridos valstijoje JAV prezidentas Joe Bidenas apibūdino kaip „artimus nuodėmingiems“ ir pareiškė, kad respublikonų pastangos varžyti translyčių asmenų teises yra „žiaurios“.

Joe Bidenas | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/joebiden


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Interviu dienraščiui „The Daily Show“ JAV prezidentas kalbėjo, kad turėtų būti priimti federaliniai įstatymai, kurie uždraustų valstijoms apriboti translyčių teises.

Respublikonų kontroliuojamose valstijose nuolat svarstomi prieš translyčius nukreipti įstatymų projektai. Šių įstatymų rėmėjai teigia siekiantys apsaugoti vaikus ir padėti tėvams.

Praėjusį mėnesį priimtu Floridos Aukščiausios medicinos tarybos sprendimu, kuris įsigalios šią savaitę, draudžiami brendimo blokatoriai, hormonai ir chirurginės procedūros jaunesniems nei 18 metų pacientams.

Floridos gubernatorius respublikonas Ronas DeSantisas, kuris, kaip tikimasi, kandidatuos į prezidento postą 2024 metais, pareiškė, kad nauji įstatymai būtini siekiant apginti tėvų teises, apsaugoti vaikus ir išvengti skubotų gyvenimą keičiančių pasirinkimų.

Asociatyvi E. Vitka/unsplash.com nuotr.

„Tai, kas vyksta Floridoje, yra, kaip pasakytų mano mama, beveik nuodėminga. Tai, ką jie daro, yra tiesiog žiauru“, – kalbėjo J. Bidenas.

„Nėra taip, kad vieną rytą vaikas atsibunda ir sako: „Žinai, aš nusprendžiau, kad noriu tapti vyru“, „noriu tapti moterimi“ arba „noriu pasikeisti“. Apie ką čia galvojama? Jie yra žmonės. Jie myli. Jie turi jausmus“, – pridūrė jis.

J. Bidenas nepaaiškino, kokiems konkretiems įstatymams, svarstomiems Floridoje, jis prieštarauja, tačiau valstijoje pastaraisiais mėnesiais kalbama apie prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptus draudimus. Pernai Floridoje priimtas įstatymas, kritikų pramintas „Nesakyk gėjus“ (angl. Don't say gay bill), draudžia mokytojams diskutuoti apie seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę su vaikais, kurių amžius nesiekia 10 metų.

Remiantis Amerikos piliečių laisvių sąjungos duomenimis, iki kovo 7-osios Jungtinėse Valstijose buvo pateikti mažiausiai 385 įstatymų projektai, susiję su LGBTQ+ bendruomene.

Praėjusią savaitę Tenesio gubernatorius Billas Lee pasirašė įstatymo projektą, ribojantį translyčiams jaunuoliams teikiamas medicinos paslaugas ir draudžiantį „drag“ karalienių pasirodymus, jeigu šalia yra vaikų. Anot B. Lee, taip siekiama „apsaugoti vaikus nuo nepadorių, seksualizuotų pramogų“.
Parengta pagal bbc.com informaciją
Naujesnė Senesni