Jungtinėse Valstijose – beprasmė translytės moters žūtis

Jungtinių Valstijų teisėsauga pradėjo ikiteisminis tyrimą dėl 18-metės translytės paauglės nužudymo Mechanicsville mieste, Virdžinijos valstijoje.

Asociatyvi Maxim Hopman/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tasiyah Woodland, kuri buvo žinoma Siyah pseudonimu, tragiškai žuvo ankstų penktadienio (kovo 24 d.) rytą per susišaudymą.

Sent Marijos apygardos šerifo biuras gavo pranešimą apie šūvius restorano „Big Dogs Paradise“ baro automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje Mechanicsville mieste. Pareigūnai nedelsiant sureagavo į pranešimą ir išskubėjo įvykio vietą 1 val. 15 min. vietos laiku, bet T. Wooodland, patyrusi mirtinus sužeidimus, jau buvo žuvusi.

Pareigūnai pradėjo tyrimą, siekdami išsiaiškinti susišaudymo aplinkybes. Šiuo metu policija teigia, kad įvykis nebuvo susijęs su jos lytine tapatybe. Policija patikino visuomenę, kad tiesioginio pavojaus nėra.

Šerifo biuras taip pat susisiekė su aukos šeima, LGBTQ+ labdaros organizacija „PFLAG Southern Maryland“ ir queer žmonėmis, kad nuslopintų kilusią baimę dėl LGBTQ+ bendruomenės saugumo.

Socialiniame tinkle „Facebook“ organizacija „PFLAG“ pranešė, kad kalbėjosi su už bylą atsakingu šerifu.

„PFLAG išreiškė susirūpinimą dėl galimos stigmos, susijusios su mūsų translyčiais ir queer gyventojais. Tai skaudus priminimas, kad mirtinas smurtas neproporcingai paveikia translytes moteris – ypač juodaodes“, – rašoma „PFLAG“ pranešime.

Naujesnė Senesni