Popiežius Pranciškus: lyčių ideologija yra „viena pavojingiausių kolonizacijų“ pasaulyje

Popiežius Pranciškus pareiškė, kad lyčių ideologija yra „viena pavojingiausių ideologinių kolonizacijų“ šiandieniniame pasaulyje.

Popiežius Pranciškus | Ashwin Vaswani/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Gender ideologija šiandien yra viena pavojingiausių ideologinių kolonizacijų“, – interviu Argentinos laikraščiui „La Nacion“ sakė Pranciškus. Interviu buvo publikuotas kovo 10 d.

„Žmonija yra skirtinga, – pridūrė pontifikas. Augame patirdami skirtumų įtampą. Lyties klausimas mažina skirtumus ir paverčia pasaulį vienodu, nuobodžiu, panašiu, o tai prieštarauja žmogaus prigimčiai“.

Pranciškus leidiniui „La Nacion“ sakė, kad kalba apie lyčių ideologiją, „nes kai kurie žmonės yra šiek tiek naivūs ir mano, kad tai yra kelias į pažangą“. 

Katalikų naujienų agentūra pažymi, kad Pranciškus taip pat kalbėjo, jog šie žmonės „neskiria to, kas yra pagarba seksualinei įvairovei ar skirtingi seksualiniai pomėgiai, nuo to, kas jau yra lyčių antropologija, kuri yra labai pavojinga, nes pašalina skirtumus ir ištrina žmogiškumą“.

Vatikano tonas LGBTQ+ atžvilgiu kiek sušvelnėjo po to, kai Pranciškus pradėjo eiti popiežius pareigas 2013 m.

Pranciškus viešai remia tos pačios lyties porų civilines sąjungas ir komentuoja, kad homoseksualumą kriminalizuojantys įstatymai yra „neteisingi“. Vis dėlto Bažnyčios mokymas apie homoseksualumą ir lytinę tapatybę nepasikeitė.
Naujesnė Senesni