Vengrija žada kovoti Europos teisingumo teisme, kad apgintų prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą įstatymą

Vengrijos teisingumo ministrė vėlų trečiadienio vakarą pareiškė, kad Budapeštas kovos ES Teisingumo teisme, kad apgintų švietimo įstatymą, kuris, pasak Briuselio, diskriminuoja žmones dėl seksualinės orientacijos ir lytinės tapatybės.

Asociatyvi unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Teisingumo ministrė Judit Varga socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad pateikė teismui atsakymą į ieškinį – Vengrijos vyriausybė laikosi savo pozicijos, kad švietimą turi reguliuoti nacionalinės vyriausybės.

Ministro pirmininko Viktoro Orbano kampanija prieš LGBTQ+ bendruomenę suaktyvėjo 2021 m. birželį, kai parlamentas, kuriame dominuoja jo valdomos partijos „Fidesz“ deputatai, priėmė įstatymą, draudžiantį mokyklose dėstyti mokomuosius dalykus, kurie, pasak valdžios atstovų, skatina homoseksualumą ir lyties keitimą.

Vyriausybės atstovai pareiškė, kad įstatymu siekiama apsaugoti vaikus, o ne diskriminuoti LGBTQ+ bendruomenę.

„Kaip ir iki šiol, darysime viską, kai kalbame apie mūsų vaikų saugumą“, – teigė Vengrijos teisingumo ministrė J. Varga ir pridūrė, kad būtina laikytis šalyje numatytų teisės aktų o Vengrija imsis tolesnių veiksmų, tiesa, kokių – neįvardijama.

Europos Komisija (EK) į ES Teisingumo Teismą dėl anti-LGBTQ+ įstatymo Vengrijoje kreipėsi praėjusių metų viduryje.

EK atstovai pareiškė manantys, kad Vengrijoje prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptas įstatymas pažeidžia ES vidaus teisę, vertybes ir pagrindines žmogaus teises.

Parengta pagal euractiv.com informaciją
Naujesnė Senesni