LGBTQ+ aktyvistų grupė prisijungė prie protestų Tel Avive

Tel Avive – neramumai. Ketvirtadienį Irzelio sostinėje tęsėsi jau kurį laiką vykstantys protestai prieš teismų sistemos reformą. Demonstrantai Tel Avive blokavo kelius.

Tarp Irzelio vėliavų plevėsuoja vaivorykštė | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip praneša lrytas.lt, jei Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno vyriausybės pasiūlyta teismų sistemos reforma būtų patvirtinta, ji leistų Izraelio parlamentui ginčyti Izraelio Aukščiausiojo teismo sprendimus. Be to, politikai galėtų daryti daugiau įtakos skiriant Aukščiausiojo teismo teisėjus. Būtent tai ir paskatino žmones išeiti į gatves.

Prie protestų Tel Avive prisidėjo ir LGBTQ+ bendruomenės aktyvistai.

LGBTQ organizacijos „Hoshen“ nariai blokavo automobilių eismą Tel Avivo Menachem Begin gatvėje po to, kai policijos pareigūnai jiems neleido žygiuoti Ayalon greitkeliu.


20-metė Laura, dirbanti „Hoshen“, nesutinka su kai kurių netoliese gyvenančių žmonių kritika, kad protestai kelia nepatogumų eiliniams piliečiams.


„Tai pasipriešinimo diena. Paskelbėme tai praėjusią savaitę ir visi, atvykę automobiliu į Tel Avivo centrą, turėjo žinoti“, – sakė ji.

Paklausta, kodėl jai ir jos kolegoms taip svarbu dalyvauti protestuose, Laura atsakė, kad yra susirūpinusi dėl ministro pirmininko B. Netanyahu vyriausybės sudėties, ypač dėl kraštutinių dešiniųjų narių, kurie priešinasi LGBTQ+ pilietinėms teisėms.

„Ši reforma mums jau kenkia, – sakė Laura. – Šioje koalicijoje yra žmonių, kurie nori neleisti konkrečiai mūsų organizacijai eiti į mokyklas. <...> Esame čia norėdami protestuoti“.


Kaip praneša timesofisrael.com, demonstrantai 2 valandoms buvo užblokavę Ayalon greitkelį, tuomet susirėmė su policijos pareigūnais, sutrikdė Ben Guriono oro uosto darbą.

Tel Avive policijos pareigūnai panaudojo jėgą siekdami nutraukti mitingą. Įvykio vietoje užfiksuota, kaip pareigūnai sugriebia kai kuriuos protestuotojus ir nuneša juos nuo greitkelio.

Visą rytą ir popietę aplink Ben Guriono oro uostą buvo blokuojami keliai, kadangi protestuotojai automobiliais bandė apsunkinti ministro pirmininko B. Netanyahu kelionę į Italiją, kur jis turėjo surengti trijų dienų oficialų vizitą. Policija skyrė baudas vairuotojams, kurie tyčia važiavo lėtai, kad susidarytų spūstys. B. Netanyahu ir jo žmona galiausiai atvyko į oro uostą sraigtasparniu.

Parengta pagal timesofisrael.com ir lrytas.lt informaciją
Naujesnė Senesni