16-metį dėl jo seksualinės orientacijos pašovęs vyras kalės 22 metus

25-erių Malachi Robinsonas prisipažintas kaltu dėl to, jog 2019 metais Kanzas Sityje, esančiame Misūrio valstijoje (JAV), į miškingą miesto vietovę atsiviliojo homoseksualų 16-metį vaikiną ir 8 kartus į jį šovė. Auka išpuolį išgyveno.

Malachi Robinsonas | Džeksono apygardos šerifo biuro nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nukentėjusysis teisme teigė, kad dėl išpuolio patyrė rimtų sužalojimų, po užpuolimo 2 savaites praleido ligoninėje, jam buvo atlikta ne viena operacija. Pranešama, kad jo kūne vis dar yra kulkų. M. Robinsonas buvo nuteistas ketvirtadienį (balandžio 20 d.), kai teismas pripažino jį kaltu panaudojus ginklą siekiant tyčia sužaloti paauglį dėl jo seksualinės orientacijos, pranešė „The New York Times“.

M. Robinsonas su auka susipažino 2019 m. gegužės 29 d. Kanzas Sičio viešosios bibliotekos filiale, kuriame užpuolikas sužinojo apie aukos seksualinę orientaciją.

Vėliau jiedu nuvyko į miškingą vietovę, kaip pranešama, ieškodami vietos užsiimti seksu. Tačiau galiausiai paauglys apsigalvojo ir nusprendė išvykti ir tuomet M. Robinsonas šovė į vaikiną 8 kartus, iš kurių 3 kartus pataikė į krūtinę.

Teismas nuteisė M. Robinsoną 22-erių metų laisvės atėmimo bausme įkaltinanti jį federaliniame kalėjime be galimybės būti paleistam lygtinai.

„Šis kaltinamasis traukiamas atsakomybėn už smurtinį bandymą nutraukti asmens gyvenimą dėl jo seksualinės orientacijos“, – teigė Generalinio prokuroro padėjėja Kristen Clarke.

„Šis pasikėsinimas nužudyti primena, kad neapykantos nusikaltimai prieš LGBTQ+ bendruomenę yra realūs ir su jais tenka susidurti. Smurtiniai veiksmai, nukreipti į žmones dėl jų seksualinės orientacijos, yra baisūs nusikaltimai, kuriems mūsų šalyje nėra vietos“, – pridūrė K. Clarke, kuri pažadėjo, jog Teisingumo departamentas ir toliau pasitelks JAV galiojančius pilietinių teisių įstatymus siekiant teisingumo visiems, paveiktiems nusikaltimų, susijusių su neapykanta. 

Kovo mėnesį paskelbti FTB duomenys rodo, kad pastaraisiais metais Jungtinėse Valstijose padaugėjo neapykantos nusikaltimų, pranešė „The Guardian“. 

Kaip skelbiama, nuo 2021 metų neapykantos nusikaltimų skaičius išaugo beveik 12 procentų, dauguma jų buvo įvykdyti dėl asmenų rasės, o 16 procentų – dėl seksualinės orientacijos.

Parengta pagal thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni