Japonijoje tęsiasi diskusijos dėl LGBTQ+ teisių

Pagrindinė Japonijos valdančioji Liberalų demokratų partija (LDP) šį savaitgalį ketina pradėti plataus masto diskusijas dėl įstatymo projekto, užtikrinančio LGBTQ+ bendruomenės teises. 

Asociatyvi Christian Gutierrez Martinez/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nepartinė įstatymų leidėjų grupė panašų įstatymo projektą parengė prieš dvejus metus, tačiau dėl susiskaldymo LDP viduje jis nebuvo pateiktas parlamentui. 

Valdančiojo bloko ir opozicijos nariai siekia, kad įstatymas būtų priimtas iki kitą mėnesį įvyksiančio G7 viršūnių susitikimo Hirosimoje. 

Politikai teigia, kad LGBTQ+ klausimais Japonija gerokai atsilieka nuo kitų G7 šalių.

Antradienį vykusiame LDP specialiojo komiteto posėdyje vieni politikai ragino greitai priimti įstatymo projektą, o kiti skatino pradėti naują diskusiją, kad įstatymo turinį galėtų peržiūrėti daugiau žmonių, įskaitant seksualines mažumas. 

Komitetas patvirtino, kad kitame posėdyje penktadienį surengs diskusiją. Kyla klausimas, ar įstatymo projektas gali būti priimtas iki G7 viršūnių susitikimo. Komiteto pirmininkas ir Žemųjų rūmų įstatymų leidėjas Takagai Emiko teigė, kad padarys viską, ką gali, tačiau esą prioritetas yra spręsti iššūkius, o ne laikytis termino.

Parengta pagal nhk.or.jp informaciją
Naujesnė Senesni