Joe Bidenas oficialiai paskelbė apie dalyvavimą rinkimuose

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienio rytą paskelbė apsisprendęs kandidatuoti antrąjai kadencijai.

Joe Bidenas | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/joebiden


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

80-metis Joe Bidenas anksčiau užsiminė, kad ketina vėl siekti prezidento posto, bet dabar tai paskelbė oficialiai.

„Kai prieš ketverius metus kandidatavau į prezidentus, sakiau, kad mes kovojame už Amerikos sielą. Ir vis dar kovojame“, – savo kreipimesi pabrėžė prezidentas.

Paskelbtame vaizdo įraše užfiksuotos įvairios pirmosios J. Bideno kadencijos akimirkos, įskaitant kadrus iš 2021-ųjų sausio 6-osios riaušių, kai protestuotojų minia, palaikanti 45-ąjį JAV prezidento Donaldo Trumpo pastangas paneigti 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus, įsiveržė į Kapitolijų.


Klipe taip pat matyti Bideno priešininkai – dešinieji politikai. Tai respublikonų Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, inicijavęs prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptus įstatymus, ir Džordžijos atstovė Marjorie Taylor Green – sąmokslo teorijų šalininkė, žinoma dėl savo homofobiškos retorikos.

Vaizdo įraše J. Bidenas juos vadina „MAGA ekstremistais“ ir priduria, kad jie „diktuoja, kokius sprendimus apie savo sveikatą gali priimti moterys, draudžia knygas ir pasako žmonėms, ką jie gali mylėti, o ko – ne“.

Pranešimas apie dalyvavimą rinkimuose paskelbtas praėjus lygiai ketveriems metams po to, kai J. Bidenas pranešė sieksiantis prezidento posto.

Eidamas prezidento pareigas, J. Bidenas nuosekliai rėmė LGBTQ+ teises duodamas įsakymus, kuriais siekiama kovoti su diskriminacija. Jis taip pat pasirašė istorinį Pagarbos santuokai įstatymą, kuris pagaliau įtvirtino santuokų lygybę Jungtinėse Valstijose.

Taip pat skaitykite:
Naujesnė Senesni