LGBTQ+ jaunimas susiduria su dažnesniais miego sutrikimais

Remiantis naujausiu tyrimu, LGBTQ+ jaunuoliai susiduria su daug didesne rizika patirti miego problemų, skelbiama žurnale „LGBT Health“.

Asociatyvi Gregory Pappas/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tyrėjai išanalizavo duomenis, surinkus iš daugiau nei 8, 5 tūkst. jaunuolių nuo 10 iki 14 metų amžiaus, kurie save identifikuoja kaip LGBTQ+. Nustatyta, kad 35,1 proc. gėjų, lesbiečių ar biseksualų per pastarąsias dvi savaites susidūrė su miego sutrikimais.

„Miegas yra nepaprastai svarbus paauglio sveikatai“, – kalbėjo Kalifornijos universiteto San Francisko pediatrijos profesorius, pagrindinis tyrimo autorius Jasonas M. Nagata,

J. M. Nagata tikino, kad nors dauguma jaunuolių kokybiškai neišsimiega, tačiau LGBTQ+ jaunuoliai susiduria su patyčiomis ir diskriminacija mokykloje arba konfliktais namuose, o tai prisideda prie psichikos sveikatos problemų ir šios problemos gali trikdyti jų sveiką miego ritmą.

„Tikėtina, kad viena maitina kitą – prastas miegas pablogina psichikos sveikatos problemas, o psichikos sveikatos problemos blogina miegą“, – sakė psichiatras Matthew Hirschtrittas.

Paaugliams, kurie susiduria su miego sutrikimais, taip pat gali būti sunku pabaigti mokslus, pridūrė M. Hirschtritt. „Tai gali paaštrinti kai kurias mokyklines problemas, su kuriomis jau susiduria LGBTQ+ jaunimas“, – sakė jis.
Naujesnė Senesni