Vengrijos prezidentė vetavo anti-LGBTQ+ įstatymą

Vengrijos prezidentė vetavo įstatymą, kuris plačiai laikomas diskriminaciniu LGBTQ+ žmonių atžvilgiu, ragindama parlamentą atmesti prieštaringai vertinamą dalį, kuri leistų anonimiškai pranešti Vyriausybei tos pačios lyties poras, auginančias vaikus.

Nuotraukos šaltinis: facebook.com/novak.katalin.official


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vengrijos parlamentas anksčiau šį mėnesį patvirtino įstatymą, kuriuo gyventojai raginami pranešti apie poras, kurios nesilaiko „konstituciškai pripažinto santuokos ir šeimos vaidmens“, bei tuos, kurie tariamai pažeidžia vaikų teisę „į tapatybę, atitinkančią jų lytį gimimo metu“.

Vengrijos prezidentė Katalin Novak laiške Nacionalinei Asamblėjai pareiškė, kad įstatymas prieštarauja ES teisės normoms ir didina nepasitikėjimą tarp gyventojų.

Kaip skelbia naujienų agentūra ELTA, dėl K. Novak veto parlamentas įstatymą turėtų svarstyti iš naujo, tačiau tikėtina, kad teisės aktas gali būti vėl priimtas be pakeitimų. 

V. Orbanas jau daugiau nei dešimtmetį riboja LGBTQ+ bendruomenės teises. Praėjus metams po jo atėjimo į valdžią 2010-aisiais V. Orbanas kartu su partija „Fidesz“ priėmė konstitucinius pakeitimus, draudžiančius tos pačios lyties asmenų santuokas. Vėliau Konstitucija buvo pakeista uždraudžiant tos pačios lyties poroms kartu auginti vaikus.
 
Vengrijos valdžios vykdoma anti-LGBTQ+ politika supriešino Budapeštą su Briuseliu.

Parengta pagal politico.eu informaciją
Naujesnė Senesni