„Mes netylėsime“. Izraelio policijai nutraukus homofobiško išpuolio tyrimą – protestas prie nuovados

Dešimtys protestuotojų praėjusį trečiadienį susirinko prie Tel Avivo policijos nuovados, nes Izraelio policija nusprendė nutraukti tyrimą dėl vandalizmo, kai Tel Avive į vieną butų, šalia kurio buvo pakabinta vaivorykštės vėliava, skriejo akmenys.

Protestas Tel Avive | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Praėjusį mėnesį, po kassavaitinės masinės demonstracijos prieš Vyriausybės planuojamą teismų pertvarką, keli dešiniųjų pažiūrų jaunuoliai priėjo prie daugiabučio Tel Avive, kai kurie skandavo „kairieji, eikite namo“. 

Buvo nufilmuota, kaip grupė jaunuolių bandė nudraskyti šalia vieno butų kabėjusią „Pride“ vėliavą ir mėtė akmenis į langą taip jį sudaužydami.

Po 10 dienų trukusio tyrimo policija bylą nutraukė. Pareigūnai paaiškino, kad iš toje vietoje užfiksuotų apsaugos vaizdo kamerų įrašų nepavyko atpažinti įtariamųjų – dalies asmenų veidai buvo uždengti.

Tiesa, nepriklausomi ekspertai, išanalizavę liudininkų užfiksuotus vaizdo įrašus, kai kuriuos jaunuolius, mėčiusius akmenis, sugebėjo atpažinti.

Aiškėja ir tai, kad policija neapklausė vaizdo įrašus užfiksavusių asmenų.

Prie policijos nuovados susirinkę protestuotojai praėjusią savaitę mojavo vaivorykštės vėliavėlėmis ir skandavo: „Vyriausybės salėse prasideda homofobija“. Kai kurie demonstrantai taip pat laikė iškabas, vaizduojančias Zoheirą, 23 metų gėjų palestinietį, kurį Nabluso mieste nukovė kovotojų grupuotė „Lion's Den“.

Protesto organizatoriai reikalavo, kad policija sustiprintų queer žmonių apsaugą imdamasi veiksmų prieš užpuolikus. Izraelio LGBTQ+ lygybės asociacijos „Aguda“ duomenimis, kovo mėnesį smurtinių incidentų prieš LGBTQ+ asmenis skaičius išaugo 4 kartus lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.


„Aguda“ pirmininkė Hila Peer apkaltino policiją atsisakius apsaugoti LGBTQ+ bendruomenę ir „perėmus savo queerfobiško vado dvasią“ Vyriausybėje, akivaizdžiai turėdama omenyje nacionalinio saugumo ministrą Itamarą Ben-Gvirą .

Protesto metu pasisakė ir Shovalas Hachmonas, gyvenantis bute, į kurį nusitaikė vandalai. „Niekas neturėtų gyventi baimėje savo šalyje, savo gatvėse ir ypač savo namuose. LGBTQ+ bendruomenė visada buvo ir bus šios šalies dalis, kad ir kaip jie bandytų mus engti, žeminti, atimti iš mūsų teises arba nutildyti. Mes netylėsime“, – kalbėjo jis.

Parengta pagal haaretz.com informaciją
Naujesnė Senesni