Ugandos prezidentas grąžino parlamentui įstatymą, numatantį mirties bausmę LGBTQ+ asmenims

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni praėjusią savaitę, ketvirtadienį, prieš pasirašydamas grąžino parlamentui papildomai svarstyti anti-LGBTQ+ įstatymą, pagal kurį numatyta bausti homoseksualius asmenis mirtimi.

Asociatyvi Lisett Kruusimae/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ugandos parlamentas anksčiau priėmė įstatymą, pagal kurį numatyta mirties bausmė už „sunkinantį homoseksualumą“ ir „visiems, kurie yra nuteisti už santykius su tos pačios lyties“ asmenimis, grėstų kalėjimas iki gyvos galvos.

Taip pat skaitykite:

Įstatymo projektas taip pat numato iki 10 metų laisvės atėmimo bausmę už LGBTQ+ teisių aktyvizmo skatinimą, įtraukimą į jį ir finansavimą Ugandoje. Pagal šį įstatymą, bet kuriam asmeniui, kuris save priskiria LGBTQ+ bendruomenei, taip pat grėstų iki 10 metų kalėjimo.

Ugandos leidinys „Monitor“ praėjusį ketvirtadienį pranešė, kad Y. Museveni ir Nacionalinio pasipriešinimo judėjimo partijos įstatymų leidėjai „nusprendė 2023 metais priimtą antihomoseksualumo įstatymą grąžinti Teisės ir parlamentinių reikalų komitetui, kuriame bus atliktas išsamesnis patikrinimas ir peržiūra“. 

Y. Museveni, anot „Monitor“, gyrė įstatymų leidėjus „už tai, kad jie atsilaikė prieš tarptautinį spaudimą ir apsaugojo Ugandos moralinę struktūrą priimant įstatymo projektą“. 

Pranešama, kad generalinio prokuroro pavaduotojas Jacksonas Kafuuzi per susitikimą su Y. Museveni išreiškė susirūpinimą dėl įstatyme numatyto reikalavimo gyventojams pranešti apie homoseksualius asmenis. 

„Monitor“ skelbia, kad dalis Ugandos įstatymų leidėjų pasiūlė galimybę „reabilituoti“ pagal šį įstatymą nuteistus asmenis. 

Parengta pagal washingtonblade.com informaciją
Naujesnė Senesni