Marijampolės taryba nepritarė deklaracijai, nukreiptai prieš LGBTQ+ bendruomenę

Pirmadienį Marijampolės taryba atmetė Krikščionių sąjungos atstovo siūlytą deklaraciją „Marijampolės savivaldybė be genderizmo ir LGBT ideologijos“. Vos 2 tarybos nariai balsavo už tai, kad dokumentas būtų priimtas, 1 pasisakė prieš, o 16 šiuo klausimu susilaikė.

Gediminas Akelaitis | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Lietuvos šeimų sąjūdžiui priklausantis G. Akelaitis aiškino, kad šia deklaracija siekiama „užtikrinti visoje savivaldybėje, jos ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir mokyklose Lietuvos Respublikos Konstitucija ir įstatymais nustatytas šeimų, tėvų ir vaikų teises“.

G. Akelaitis tarybos posėdyje kalbėjo, kad visuomenėje vyrauja susiskaldymas, prasta psichologinė sveikata, o Seimas, Vyriausybė ir Prezidentūra – neveiksnios institucijos, kurios neva nesprendžia klausimo, susijusio su „per prievartą brukama gender ideologija“. 

„Ideologija, kuri iš sąvokų „vyras“, „moteris“, „berniukas“, „mergaitė“, „senelis“, „senelė“, „anūkas“, „brolis“, „sesė“ gali virsti į sąvoką „žmoga“. Būsime visi „žmoga“. Toliau. Teikiu tarybos nariams deklaraciją. Siekis ir tikslas nėra menkinti ar kištis į bendruomenių, uždarų bendruomenių klausimus ar jų reikalus. Man visiškai neįdomu lesbiečių, gėjų, transvestitų, nekrofilų ir visų kitų gyvenimo būdas, elgesys uždaroje erdvėje. Man tas pats, kokių jie yra įsitikinimų“, – aiškino G. Akelaitis. 

„Vyras ir moteris tik gali kažką sukurti, o ne neaiški peršama ideologija, ko pasekoje būna jau rezultatas. Taip jau visuomenėje tik tada mes galime pratęsti giminę“, – pridūrė politikas. 

Deklaracijos aiškinamajam rašte, be kita ko, buvo nurodyta, kad deklaracija siekiama „sustabdyti visuomenės įtampą bei susipriešinimą dėl jai nepriimtinų ideologinių konstruktų diegimo švietimo sistemoje, užtikrinti konstitucines šeimų, tėvų ir vaikų teises bei tautos tradicijomis paremto šeimos, kultūrinio ir patriotinio auklėjimo prioritetus“. 

Į G. Akelaičio pasiūlytą deklaraciją sureagavo ir Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. 

„Į savivaldybių tarybas per įvairių partijų sąrašus prilindę maršistai pradėjo naują akciją-atrakciją. Savivaldybėse inicijuoja rezoliucijas prieš „genderizmo ideologiją“, kuria iš esmės siekia to, kas prieš keletą metų buvo nutikę Lenkijoje, t. y. skelbti zonas „be LGBT žmonių“. Panašios zonos jau buvo prieš Antrąjį pasaulinį karą – visi žinom, kuo tai baigėsi“, – feisbuke pirmadienio vakarą rašė Seimo narys.


Naujesnė Senesni