Tos pačios lyties poroms Taivane suteiktos visos įsivaikinimo teisės

Taivano parlamentas praėjusią savaitę priėmė pataisas, leidžiančias tos pačios lyties poroms, gyvenančioms kartu, įsivaikinti vaikus. Žmogaus teisių aktyvistai šį žingsnį sveikina kaip „dar vieną didelį žingsnį į priekį“ įtvirtinant santuokų lygybę šalyje.

Asociatyvi Szilvia Basso/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Po ketverių metų sunkaus darbo šiandien parlamentas pagaliau priėmė (įstatymą) dėl tos pačios lyties porų įvaikinimo“, – teigiama organizacijos „Taiwan Alliance to Promote Civil Partnership Rights“ pareiškime.

Nepaisant to, kad Azijoje LGBTQ+ teisių atžvilgiu Taivanas vertinamas kaip itin pažangi valstybė (dar 2019 metais čia priimtas Santuokų lygybės įstatymas), tačiau tos pačios lyties poros vis dar susidūrė su apribojimais, pavyzdžiui, negalėjo bendrai įsivaikinti vaikų. Nors Taivane asmenims buvo leista įsivaikinti nepaisant seksualinės orientacijos, tos pačios lyties porose gyvenantys asmenys negalėjo būti pripažinti teisėtais tėvais, išskyrus atvejus, kai vaikas yra vieno iš partnerio atžala.

Praėjusią savaitę, antradienį, ketvirtųjų Taivano Santuokų lygybės įstatymo priėmimo metinių išvakarėse, parlamentas priėmė pataisą, panaikinančią šiuos apribojimus. 

Deputatė Fan Yun pasveikino partijų paramą įstatymo projektui.

„Ši pataisa ne tik užtikrina vaikų teisių apsaugą, bet ir atitinka jų interesus“, – sakė vaivorykštės vėliava pasipuošusi F. Yun.

Parengta pagal france24.com informaciją
Naujesnė Senesni