Vėl persigalvojo: Seimas antradienį svarstys Civilinės sąjungos įstatymą

Laisvės frakcija Seime antradienį paprašė įtraukti išbrauktą Civilinės sąjungos įstatymo projektą į darbotvarkę.

Vytautas Mitalas | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Siūlau įtraukti į darbotvarkę išbrauktą Civilinės sąjungos įstatymo projektą“, – prasidėjus Seimo rytiniam posėdžiui prieš tvirtinant darbotvarkę sakė V. Mitalas.

Laisviečio pasiūlymui buvo pritarta: už balsavo 56, prieš – 46, susilaikė – 8. 

Posėdį stebi Lietuvos žmogaus teisių centro atstovai.

„Esame Seimo salėje, kurioje Civilinės sąjungos projektas ką tik grąžintas į darbotvarkę. Laukiame teigiamo balsavimo“, – antradienio rytą feisbuke pranešė jie. 


Seimo narė, laisvietė Morgana Danielė patikslino, kad balsavimas dėl Civilinės sąjungos įstatymo numatytas 11 val. 20 min. 

„Pažinojau žmogų, kuris kiekvieną kartą įžengęs į mano namus, pradėdavo man aiškinti, kaip turėčiau juose tvarkytis: kokios čia pas mane užuolaidos, kaip man reik susiplauti indus, ar ką man dėti į šaldytuvą.
 
Vis dar jaučiame teisę aplinkiniams aiškinti, kaip gyventi. Nuo cezario pjūvio operacijų (yra žinančių geriau, kas tau tinkama), iki pagalbinio apvaisinimo paslaugų (yra žinančių geriau, kas vertas susilaukti vaikų, o kas ne), iki tarpusavio santykių įteisinimo (yra žinančių geriau, kaip kas turi gyventi).

Tikiuosi vis labiau atsisveikinsime su sovietiniu mąstymu ir užtikrinsime daugiau teisių visiems savo piliečiams, kad jie galėtų visavertiškai gyventi SAVO gyvenimus. Viskas paaiškės jau labai greitai“, – feisbuke rašė M. Danielė. 


Jarmo.net primena, kad pirmadienį naujienų agentūra BNS pranešė, jog iš antradienio Seimo darbotvarkės valdantieji išbraukė Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Kaip jau rašėme, valdantieji buvo nusprendę antradienį svarstyti Civilinės sąjungos įstatymo projektą, tačiau pirmadienį po valdančiųjų frakcijų seniūnų pasitarimo Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen patikino, kad civilinei sąjungai trūksta balsų, todėl priimtas toks sprendimas išbraukti projektą iš darbotvarkės.
Naujesnė Senesni