Istorinis momentas: pirmoji translytė moteris laimėjo grožio konkursą „Miss Nyderlandai“

Olandė Rikkie Valerie Kolle pateko į istoriją kaip pirmoji translytė moteris, laimėjusi grožio konkursą „Miss Nyderlandai“, kurio finalas įvyko sekmadienį, liepos 9-ąją. 

Rikkie Valerie Kolle buvo karūnuota grožio konkurse „Miss Nyderlandai“ | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/rikkievaleriekolle


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Tai pirmas kartas per 94 metus Nyderlanduose vykstančio konkurso istoriją, kai translytė moteris tapo karūnuota nugalėtoja. Tai reiškia, kad 22 metų mergina taps antrąja translyte, šių metų gruodį dalyvausianti pasauliniame konkurse „Miss Visata“.

Britų nacionaliniam transliuotojui BBC R. V. Kolle kalbėjo, kad tą akimirką, kai jos vardas buvo ištartas kaip nugalėtojos, ji negalėjo tuo patikėti.

„Tas momentas, kai jie ištarė mano vardą, buvo visiškai netikėtas. Pagalvojau: „O dieve, ar tai tikrai vyksta?“, – išgyvenimais dalijosi ji.

R. V. Kolle teigė, kad viso konkurso metu išgyveno „tikrai intensyvų, bet kartu ir energijos suteikiantį laikotarpį“.

R. Valerie Kolle teigė jau vaikystėje pasvajodavusi laimėti šį grožio konkursą. „Kelionė prasidėjo nuo labai nepasitikinčio mažo berniuko, – pasakojo ji. – Ir dabar aš stoviu čia kaip stipri ir savimi pasitikinti moteris. Labai tuo didžiuojuosi. Be to, visuomet sulaukiau palaikymo iš savo šeimos, draugų <...>. Žinau, kad daugelis žmonių to paties neturi“.

Parengta pagal bbc.com informaciją
Naujesnė Senesni