Projektas „Spalvinga vaikystė“ įgauna pagreitį: paskelbti leidiniai atskleidžia LGBT vaikų padėtį

Smurtas prieš vaikus gali būti įvairių formų. Neigiamas COVID-19 pandemijos poveikis ypač paveikė pažeidžiamoje aplinkoje atsidūrusius vaikus, kurių specifiniai poreikiai, susiję su smurtu dėl lyties, gali likti pamiršti dabartinės socialinės ir ekonominės krizės sąlygomis, rašoma LGL pranešime spaudai.

Asociatyvi Raphael Renter/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Dėl šios priežasties projektas „Spalvinga vaikystė“ daugiausia dėmesio skiria smurto prieš LGBTI vaikus pažeidžiamoje aplinkoje prevencijai. Projektas siekia užkirsti kelią visų formų smurtui prieš LGBTI vaikus ir su juo kovoti pažeidžiamuose kontekstuose, susijusiuose su COVID-19 pandemija. Į vaiką orientuota perspektyva ir tarpsektorinis požiūris yra labai svarbūs siekiant padidinti vaikų įgalinimą ir jų atsparumą.

Projektas „Spalvinga vaikystė“ pristato analitinę ataskaitą, skirtą trumpai apžvelgti teisinę ir sociokultūrinę LGBTI žmonių padėtį Europoje, ypatingą dėmesį skiriant šalims, kurios dalyvauja projekte. Vykdant projektą buvo parengtos nacionalinės ataskaitos, viešai prieinamos adresu https://zenodo.org/record/8043659#.ZJ6TEi8RqpY.

Projekto „Spalvinga vaikystė“ komanda taip pat išleido leidinį „Protokolų kūrimo gairės, skirtos užkirsti kelią smurtui prieš LGBT vaikus pažeidžiamose situacijose“. Leidinyje pateikiama informacija, kaip geriau padėti LGBT vaikams, patekusiems į pažeidžiamas situacijas. Vadove pateikiamos rekomendacijos, todėl leidinys yra naudingas profesionalus įrankis mokytojams, psichologams ir vaikų socialinės intervencijos specialistams. Leidinys prieinamas anglų ir 6 nacionalinėmis kalbomis, įskaitant lietuvių: https://doi.org/10.5281/zenodo.8124322

Projekto „Spalvinga vaikystė“ komanda tikisi, kad šis vadovas suteiks specialistams žinių, reikalingų norint sukurti įtraukesnę ir įvairesnę visuomenę vaikams.

Projektą įgyvendina: Žironos universitetas (koordinatorius, Ispanija), Nacionalinė LGBT teisių organizacija Lietuvos gėjų lyga (LGL, Lietuva), Bilitis (Bulgarija), Sindikatas „Education“ (ETUP, Bulgarija), Socialinių studijų centras (CES, Portugalija), Háttér draugija (HS, Vengrija), Karaliaus Chuano Karloso universitetas (URJC, Ispanija) ir Palermo universitetas (UNIPA, Italija).

Projektą finansuoja Europos Sąjunga. Už šio pranešimo turinį visapusiškai atsako jo autorius. Pranešime pateikiama informacija nebūtinai sutampa su oficialia Europos Sąjungos pozicija.

Naujesnė Senesni