Latvijos parlamentas pritarė tos pačios lyties asmenų partnerystei

Ketvirtadienį, lapkričio 9 d., Latvijos Saeima galutiniame svarstyme pritarė Teisingumo ministerijos (TM) parengtam įstatymų projektų paketui, kuriuo Latvijoje bus įteisinta partnerystė. 

Asociatyvi Mercedes Mehling/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Planuojama, kad įstatymų pakeitimai įsigalios 2024 metų liepos 1 dieną. 

TM informavo, kad įstatymo projekto pakeitimu bus įvykdytas Konstitucinio Teismo 2020 m. lapkričio 12 d. nutarimas.

„Partnerystė nėra santuoka“, – parlamento posėdyje sakė Latvijos Teisingumo ministrė Inese Lībiņa-Egnere.

Ji paaiškino, kad partnerystę galės sudaryti du suaugusieji, nesusiję tiesioginiais giminystės ryšiais, nesusituokę nei vienas su kitu, nei su kitais asmenimis.

„Tai yra lyčių požiūriu neutralus pasiūlymas. Tokią partnerystę gali deklaruoti du asmenys – vyras ir moteris, dvi moterys, du vyrai", – kalbėjo I. Lībiņa-Egnere.

Pataisas dar turės pasirašyti šalies Prezidentas.

Papildyta 2023-11-09 d. 16:06 val. Lietuvos žmogaus teisių centro (LŽTC) išplatintame pranešime priimti lyčiai neutralią partnerystę raginami ir Lietuvos politikai.

„Džiaugiamės Latvijos politikams radus sutarimą, siekiant apsaugoti savo valstybės piliečius. Toks žingsnis rodo, kad Latvijos politikai demonstruoja palaikymą vakarietiškoms vertybėms ne lozungais ar deklaracijomis, bet konkrečiaos veiksmais.

Raginame Lietuvos politikus liautis trypčioti vietoje, kratytis atsakomybės ir pagaliau priimti sprendimus, kurie taip reikalingi Lietuvos žmonėms“ – rašoma LŽTC pranešime. 

Parengta pagal delfi.lv informaciją
Naujesnė Senesni