Rusijos pareigūnai toliau atakuoja LGBTQ+ bendruomenę: surengė dar vieną reidą gėjų bare

Rusijos riaušių policija savaitgalį surengė reidą dar viename gėjų bare toliau vykdydama išpuolius prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Asociatyvi Valery Tenevoy/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vaizdo įrašuose, kuriais dalijasi vietos naujienų agentūros, matyti, kaip riaušių policija veržiasi į LGBTQ+ klubą „Fame“, įsikūrusį Jekaterinburge – ketvirtame pagal dydį Rusijos mieste.

Įrašuose užfiksuota, kad klube staiga nutyla muzika ir įsijungia šviesa, o pareigūnai šaukia ant lankytojų ir šviečia į juos prožektoriais.

Matyti, kad keletas lankytojų, buvusių klube, atvykus policijai paliko pastatą.

Laisvosios Europos radijas praneša, kad pareigūnai sulaikė dešimtis asmenų, iš kurių rinko asmeninę informaciją.

Tai yra naujausias Rusijos riaušių policijos reidas po to, kai šalies Aukščiausiasis Teismas (AT) paskelbė uždraudžiantis „tarptautinį LGBTQ+ judėjimą“. Bylą AT perdavusi Rusijos Teisingumo ministerija pareiškė, kad valdžios institucijos nustatė „LGBT judėjimo ekstremistinio pobūdžio ženklus ir apraiškas“, nors tai patvirtinančių įrodymų nepateikė.

AT sprendimas kelia susirūpinimą žmogaus teisių organizacijoms. LGBTQ+ aktyvistai pažymi, kad žmogaus teisių aktyvizmas Rusijoje tapo beveik neįmanomu, o Rusijos pilietybę turintiems asmenims, priklausantiems LGBTQ+ bendruomenei, gresia laisvės atėmimo bausmės. Įsigaliojus AT sprendimui anksčiau jau buvo paskelbta apie reidus LGBTQ+ renginiuose. Anksčiau šį mėnesį Rusijos policijos pareigūnai taip pat surengė reidus LGBTQ+ klubuose, baruose, pirtyse, tikrino lankytojų asmens dokumentus.

Represijas prieš LGBTQ+ bendruomenę Rusijos valdžios institucijos įgyvendina nuo 2013 metų, kai šalyje buvo priimtas „gėjų propagandos“ draudimo įstatymas.

Parengta pagal thepinknews.com informaciją

Naujesnė Senesni